ARKISTON AARRE: Toisten tarinoita tai omia muistoja talteen

Pogostan Sanomat-kaikki uutiset au

Etäkoulu opettaa uusia käytäntöjä ja ajattelutapoja kouluille ja kodeille

Paikallisuutiset – Toivakan, Uuraisten ja lähiseutujen paikallislehti

Koululaisille kuukausittainen ruokakassi

Kuhmoisten Sanomat

Huumeiden käyttäjät aiheuttavat ongelmia sosiaali- ja terveyspalveluiden piirissä

Puumala-lehti

Kansanedustaja iloitsee hallituksen ripeistä toimista: Etuustaso nousee 33,66 eurosta noin 65 euroon päivässä

SDP:n kansanedustaja Paula Werning sanoo olevansa erittäin tyytyväinen hallituksen ripeistä toimista koskien työntekijöiden työttömyysturvaa ja -etuuksia. Työttömyysturvaa koskevat lait on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian ja niiden on tarkoitus olla voimassa alustavasti tämän vuoden heinäkuun alkupuolelle saakka. Muutoksia sovelletaan 16.3.2020 lähtien takautuvasti. ”Olen todella helpottunut, että asia saatiin kaikkien osapuolten kesken sovittua, ja että työntekijöiden […]

Tutkijat muuttivat koronaviruksen rakenteen musiikiksi, ja tältä se kuulostaa – Musiikki voi auttaa lääkkeiden löytämisessä

Rumaa jälkeä ympäri maailman tekevä koronavirus on mikroskooppikuvissa piikikäs hirvitys kuin merimiina. Viruksen piikkien kärjessä oleva glykoproteiini on sen avain pääsyssä ihmisen soluihin ja monistautumiseen niissä. Glykoproteiini kiinnittyy ihmisen solujen ACE-2-proteiineihin. Nyt MIT-yliopiston tutkija Markus J. Buehler on muuntanut koronaviruksen aminohapoista koostuvan piikikkään proteiinin ääniksi. Aiheesta on uutisoinut Science-lehti. Kyseessä on lähinnä ehkä ”soinnillistamiseksi” suomennettava menetelmä, […] The post Tutkijat muuttivat koronaviruksen rakenteen musiikiksi, ja tältä se kuulostaa – Musiikki voi auttaa lääkkeiden löytämisessä appeared first on Tekniikanmaailma.fi .

Metallica jälleen hyvällä asialla: lahjoitti valtavan summan rahaa koronaviruksesta kärsivien avustukseen

Metallica teki jälleen hyvää. The post Metallica jälleen hyvällä asialla: lahjoitti valtavan summan rahaa koronaviruksesta kärsivien avustukseen appeared first on Rumba.fi .

Kompastuuko Bolsonaro koronaan?

Brasiliassa terveysministeriö, osavaltioiden kuvernöörit ja kongressi yrittävät estää koronaepidemian leviämistä, mutta presidentti sen sijaan heittelee uhmakkaasti kapuloita rattaisiin. Presidentti Jair Bolsonarosta alkaa tulla Brasilialle yhä pahempi rasite. Hän on viikkoja leimannut koronan ”pieneksi vilustumiseksi”. Kuvernöörejä, oikeuslaitosta, mediaa ja poliittisia vastustajiaan hän syyttää ”hysterian” lietsomisesta tarkoituksena kaataa hänet. Maaliskuun puolivälissä Bolsonaro kutsui kannattajiaan eri kaupungeissa osoittamaan...

Japanin mäkihyppymenestyjä Kasai ei suostu luovuttamaan

Vuonna 1988 mäkihypyn maailmancupissa debytoinut Noriaki Kasai ei ole vielä valmis luovuttamaan, vaikka mennyt kausi olikin pettymys 47-vuotiaalle japanilaiskotkalle. Kasai putosi maan edustusryhmästä eikä päässyt mukaan esimerkiksi Keski-Euroopan mäkiviikolle.

Stora Enso varautuu tilapäiseen lomauttamiseen tarvittaessa myös Sunilassa Kotkassa ja Uimaharjussa Joensuussa – "Mitään lomautuspäätöksiä ei ole tehty"

Kyseessä on tässä vaiheessa ennakkovarautuminen koronaviruksen mahdollisesti aiheuttamiin tuotannon muutoksiin, Stora Enson johtaja Markus Mannström sanoo.

Suklaamunat sukkiin

Koronapandemia heitti omat sävynsä myös eilen vietetyn palmusunnuntain ylle. Nyt kun sosiaalisia kohtaamisia tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää, eivät virpojatkaan päässeet perinteiseen tapaan tervehdyksiään kertomaan. Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Kesänopeusrajoitukset astuvat voimaan tällä viikolla Itä-Suomessa – Ajonopeuksissa tulee silti huomioida sääolosuhteet

Liikennemerkkien vaihtotyötä tehdään Itä-Suomen maanteillä tällä viikolla keskiviikosta alkaen.

Britannian pääministerin Boris Johnsonin tila herättää kysymyksiä

Johnsonilla, 55, on ollut koronaviruksen aiheuttamia oireita jo 10 päivää. Kuume ei laske ja maanantaina hänelle tehtiin uusia tutkimuksia sairaalassa.

Vanginvartijan murhanneet miehet pysyvät telkien takana – 16 vuoden vankeus ei riittänyt

Pelsossa vanginvartijan julmasti murhanneet kaksi vankia pysyvät kalterien takana toistuvista anomuksista huolimatta. Helsingin hovioikeus on toistamiseen hylännyt Pelson vanginvartijan murhanneen elinkautisvankin anomuksen vapaudesta. Viisikymppinen mies on istunut tuomiotaan jo yli 16 vuotta, mutta hovioikeuden mukaan se ei vielä riitä. Rikosseuraamuslaitos oli lausunnossaan vastustanut vapauttamista viitaten muun muassa hakijan rikoshistoriaan ja päärikoksen, jota se luonnehti ”rikoslajissaan huomattavasti tavanomaista törkeämmäksi”.

Chromen tärkeä muutos perutaan – voisi vaarantaa kriittisiä verkkosivuja

Kekseiksikin kutsutut verkkosivujen evästeet ovat usein käyttäjälle hyödyllisiä, mutta niillä voidaan tehdä myös paljon pahaa.

Golfkausi alkaa Imatralla pääsiäisenä, mutta kentällä on monia rajoituksia –  "Golf on sentään yksi niistä harvoista lajeista, joissa toiminta voidaan käynnistää"

Rauhan kentällä golfkausi alkoi jo maaliskuun puolella. Pelaajat lähtevät kentälle kahden hengen ryhmissä.

”Ei kuulu suosikkeihini, se oli syvältä” – Tänään tv:ssä Bruce Willisin jämäleffa, josta edes näyttelijä itse ei pidä

Bruce Willisin 90-luvun tuotannon heikoimpiin esityksiin lukeutuva Jokikyttä (Striking Distance) uusitaan Subilla ensi yönä. Vuonna 1993 valmistunut Jokikyttä on ”toimintajännäri reipa…

Kuinka lemmikkisi elämä on muuttunut poikkeustilan takia? Vastaa kyselyyn ja lähetä kuva lemmikistäsi, teemme aiheesta juttua!

Etätyöt ja etäkoulu ovat lisääntyneet reippaasti koronaviruksen takia. Se tarkoittaa, että ihmiset ovat nyt enemmän kotona - ja myös lemmikkiensä kanssa.

Kirjastoihin ei voi enää palauttaa kirjoja

Kirjastoihin ei voi palauttaa enää kirjoja. Maanantaina julkaistuun kirjastojuttuumme oli jäänyt vanhentunutta tietoa tältä osin.

Pentti Linkola oli maineensa vanki: "Ihmisistä minä tykkään kovastikin"

Pentti Linkola on menehtynyt 87-vuotiaana. Kesällä 2017 hän antoi Avulle haastattelun tuoreen elämäkertansa tiimoilta. Julkaisemme jutun nyt uudestaan Linkolan muistoksi.

Viiala ei ole mikään tutkimaton paikka

Lea Puustinen kaipasi nimiä 1940-luvun lopun Viialan kunnanvaltuuston kuvaan (Akaan Seutu 1.4.) Kuvassa olevat henkilöt voinee tunnistaa Toini Vainion ja Kerttu Stenholmin kirjoittamasta Viialan kunnan 50-vuotishistoriikista Viialan Kunta 1932–1982. Kirjassa on kaikkien kunnanvaltuutettujen kuvat. Siitä on mielestäni helppo kohdistaa henkilöt ryhmäkuvaan. Kyllä Viialan historiaa on tutkittu. Siitä esimerkkeinä ovat edellä mainittu kunnan historiikki, Esko Korkeamäen...

Aini Malmberg on nähnyt 40 vuotta pankkialan vaiheet (Juttu vain tilaajille)

Aini Malmberg muistaa vieläkin, miten on joillekin asiakkaille avannut tilejä heidän ollessa vasta lapsia. Nyt kierros menee jo toisessa polvessa. – Meidän muu henkilökunta on melko nuorta, eikä heillä ole samanlaista perspektiiviä pankkimaailmaan kuin Ainilla, Petäjäveden Osuuspankin toimitusjohtaja Jaakko Ylitalo kiittää.     Aini Malmberg on nähnyt 40 vuotta pankkialan vaiheet     Aini Malmberg […] The post Aini Malmberg on nähnyt 40 vuotta pankkialan vaiheet (Juttu vain tilaajille) appeared first on Petäjävesi-lehti .

THL:n kartan mukaan Kymenlaaksossa on 19 varmistunutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaviruskartan mukaan Kymenlaaksossa on 19 varmistunutta koronavirustartuntaa maanantaina 6.4. Kymenlaaksossa on Kymsoten toimesta todettu yhteensä 16

Luumäki käynnistää ruokakassijakelun koululaisille pääsiäisen jälkeen

Luumäellä käynnistetään ruokakassijakelu etäopetuksessa opiskeleville koululaisille. Kassi tulee sisältämään pääasiassa erilaisia kuivamuonatyyppisiä ruokatarvikkeita, joista perheet voivat valmistaa ruokaa. Kassien sisältömäärät

Kymenlaaksossa 19 todettua koronavirustartuntaa – Suomen koronatartunnoissa suuri hyppäys ylöspäin

THL:n karttapalvelun mukaan Kouvolassa on kuusi Covid-19 tartuntaa.

On aikoihin eletty

Merkillinen ajankohta marraskuusta maaliskuuhun.

Suomen koronatartunnoissa suuri hyppäys ylöspäin – Varmistettujen tapausten määrä nousi eilisestä koko Suomessa 249:llä, Kymenlaaksossa yksi uusi tartunta

Varmistettuja tartuntoja on Suomessa nyt 2 176. Kymenlaaksossa on varmistettu yhteensä 16 tartuntaa.

Ministeri: Näillä ehdoilla koronajäljitystä voitaisiin tehdä Suomessa mobiilisovelluksella – ”voi perustua vain käyttäjän suostumukseen”

Myös Suomi osallistuu kansainvälisen koronasovelluksen rakentamiseen. Näillä ehdoilla koronaviruksen tartuntaketjuja voitaisiin Suomessa ministerin mukaan kartoittaa. Suomessakin pohditaan nyt niin sanotun hybridistrategian käyttöönottoa.

Lapset pelleilevät junaradalla Lauritsalassa, Väylävirasto kehottaa vanhempia puhumaan lastensa kanssa junaradan vaaroista

Lapsia on nähty pelleilemässä radalla ja sen läheisyydessä Lappeenrannassa Lauritsalan ratapihalla. Rautateiden kunnossapidosta vastaava Väylävirasto muistuttaa tiedotteessaan, että rautateillä leikkiminen on äärimmäisen vaarallista ja lailla kiellettyä.

Kovaa vääntöä: thrash metalin nimimiehet jamittelevat ansiokkaasti Rush-klassikkoa

Näinkin voi kotikaranteenia viettää! Kun koko maailma on sulkeutunut neljän seinän sisälle koronavirusta karkuun, on muusikoilla vähän liikaakin vapaa-aikaa käytössään. Anthraxin Charlie Benante hyödyntää tilanteen julkaisemalla videosarjaa, jossa mies paukuttaa rumpuja välillä yksin, välillä kavereiden kanssa. Viikko sitten saatiin kuulla miehen tulkinta Van Halenin Hot for Teacherista, ja nyt on Rushin YYZ-ikivihreän vuoro. The post Kovaa vääntöä: thrash metalin nimimiehet jamittelevat ansiokkaasti Rush-klassikkoa appeared first on Soundi.fi .

Koronaan sairastuneita yksi lisää – loimaalaisia potilaita nyt viisi

Loimaan seutu Koronaan sairastuneiden loimaalaisten määrä lisääntyi viikonlopun aikana yhdellä ja heitä on nyt viisi. Muista alueen kunnista ei ole raportoitu sairastumisia. Terveyskeskuksen tartuntatautivastaavien mukaan loimaalaisten koronapotilaiden tartuntaketjut ja niissä altistuneet on kaikki selvitetty. Altistuneita on edelleen karanteenissa ja heidän kuntoaan seurataan ( LL 4.4.). Loimaan Lehdessä kerrotaan laajasti tiistaina, miten terveydenhuollossa varaudutaan koronapotilaiden määrän […]

Boris Johnson jatkaa pääministerin viran hoitamista sairaalasta

Britannian pääministeri Boris Johnson, 55, on edelleen täysin kykenevä johtamaan maata, vaikka hän on sairaalassa, sanovat hallituslähteet. Asuntoasioista vastaavan ministerin Robert Jenrickin mukaan Johnsonille tehdään maanantaina kokeita, mutta tämä jatkaa silti hallituksen johtamista. Times-lehden mukaan Johnson on saanut muun muassa happihoitoa. – Hän oli yön yli sairaalassa, ja luonnollisesti toivomme hänelle pikaista paranemista. Toivomme, että […]

Karhu kierteli viikonloppuna Haapaveden keskustan tuntumassa – Nyt peto on jo siirtynyt syrjemmäksi

Haapavedellä tehtiin viikonlopun aikana lukuisia havaintoja karhusta, joka liikuskeli lähellä asutusta, muun muassa Hyttikallion koulun läheisyydessä ja hautausmaan ympäristössä. Petoyhdyshenkilö Hannu Riuttanen kertoo, että viimeisimpien havaintojen mukaan karhu on jo siirtynyt syrjemmäksi Piipsannevan suunnalle.

Teollisuushallin murskain muodosti tummaa savua Nivalassa  – Työntekijät onnistuivat jäähdyttämään paloa

Nivalan teollisuuskylässä Hopeatiellä sijaitsevassa teollisuushallissa syttyi tulipalo maanantaina aamupäivällä. Teollisuushallin sisällä olevasta murskaimesta pääsi savua hallitilaan.

Viikonloppu toi uusia koronalöydöksiä Essoten alueella – sairastuneiden määrä nousi 33 tapaukseen

Testien kautta todettujen koronaviruksen johdosta sairastuneiden määrä nousi viikonlopun aikana 33 tapaukseen Essoten alueella. Kaikkien löydettyjen tapausten tartuntaketjun on tiedossa

Ajatuksia hiljaisella viikolla

Hiljaisella viikolla huomaan joka vuosi palaavani kolmeen kaunokirjalliseen teokseen. Ne ovat Oiva Paloheimon Pan kuuntelee virttä, Tommy Tabermannin Pelastaja ja Mika Waltarin Valtakunnan salaisuus. Paloheimon tunnettu runo Kirkkotiellä puhuttelee erityisesti, vaikka kokoelmassa Pan kuuntelee virttä on useita runoja, joissa viitataan pääsiäiseen. Runossa äiti ja kuusivuotias poika ovat palaamassa kirkosta kotiin. On pitkäperjantai ja päivä on...

Sunnuntaina Kanta-Hämeessä viisi uutta tartuntaa

Sunnuntaina 5.4. valmistuneissa näytteissä oli viisi uutta COVID-19-positiivista tulosta. Vahvistettuja tartuntoja on nyt 43. Kaikkien tartuntojen alkuperää tai tartuntaketjuja ei Kanta-Hämeessä ole pystytty enää jäljittämään. Niiden osalta, joiden tartuntaketjut ja lähikontaktit on mahdollista selvittää, näin myös tehdään ja altistuneet määrätään karanteeniin. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä COVID-19-potilasta, joista kaksi tehohoidossa. Kolme potilasta on jo kotiutettu […]

Soiten alueella todettiin yksi uusi tartuntatapaus, Pohjois-Pohjanmaalla kaksi – Katso THL:n karttasovelluksesta koko maan tilanne maakunnittain

THL:n karttasovelluksen mukaan Keski-Pohjanmaalla Soiten toiminta-alueella on todettu yhteensä 8 koronavirustautitapausta. Viikonlopun jälkeen tapauksia on tullut yksi lisää.

Voi mitä pikkuaurinkoja! 6 ideaa pääsiäisen narsissi-istutuksiin

Kevät ja pääsiäinen ovat narsissien juhla-aikaa. Päästä värit valloilleen pimeän ja värittömän talven jälkeen ja kokoa pihaan keltaisena räiskyviä narsissi-istutuksia. Jännittävät yhdistelmät antavat tutuille narsisseille uutta twistiä.

Pirte laajentaa koronatestaustaan – Kangasala toimii yleisenä näytteenottopisteenä

Pirte lääkärikeskus ja työterveys tiedottaa laajentavansa koronatestauksen sekä omille työterveyshuollon asiakasyrityksilleen että muille Pirkanmaan alueen yritys- ja yksityisasiakkaille. – Tähän asti olemme jo tehneet satoja… Pirte laajentaa koronatestaustaan – Kangasala toimii yleisenä näytteenottopisteenä

Lukijoiden päivän kuvat: Taipalsaaren Väinölä ja katse korkeuksiin

Noora Kauppinen ikuisti hiljentyneen Väinölän seurantalon Taipalsaarella auringonlaskun aikaan maanantaina 23. maaliskuuta (kuva ylh.). Milma Korppas puolestaan viestii lähettämällään kuvalla,

Fäbodantien uuden linjauksen toteuttamistapa herättää arvostelua – kaupunki vastaa kritiikkiin: "Oikaisuvaatimuksia ei tehty, hakkuut tarpeen linjauksen tarkempaa suunnittelua varten"

Pietarsaaren tekninen lautakunta teki 26. helmikuuta periaatepäätöksen uuden Fäbodan suuntaan johtavan tielinjauksen osalta.

Kun internet on hukassa – Kaarinan kansalaisopisto peruutti kurssit liki neljältätuhannelta kaarinalaiselta

Runsaat 200 kurssia, vajaa 3800 kursseille ilmoittautunutta. Kun Kaarinan kansalaisopisto keskeytti ja lakkautti loppukevään kurssit koronapandemian vuoksi, lähes neljätuhatta kaarinalaista jäi ilman harrastustaan. – Lisäksi neljä yleisöluentoa jouduttiin peruuttamaan, kertoo kansalaisopiston suunnittelijaopettaja Juha Nummelin kotitoimistoltaan. – Olemme monena viime vuotena tehneet ennätyksen kurssien osallistujamäärissä. Tänä vuonna olisi varmasti päästy yli 8000 osallistujaan, ellei koronapandemiaa olisi […]

Finland’s Stockmann files for corporate restructuring due to coronavirus outbreak

STOCKMANN on Monday announced it will file for corporate re-structuring due to an “abrupt and significant” decline in customer numbers caused by the coronavirus pandemic. The Finnish retail icon stated in a press release that the pandemic has brought about a massive change in its operating environment that cannot be offset by the recent robust growth in its department store sales and online sales of Lindex.

Salpavaellus 2020 peruttu – teemana olisi ollut Salpalinja 80 vuotta

Tulevan kesän Salpavaellus liittyi niiden kesätapahtumien joukkoon, jotka joudutaan perumaan koronaviruksen takia. Salpavaellus oli määrä järjestää kesäkuun lopulla Lappeenrannassa. Teemana

Viitasaaren ja Pihtiputaan terveydenhuollossa valmistauduttu koronaepidemian hillitsemiseen

Wiitaunionin (Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan) terveydenhuollossa on tehty toimenpiteitä koronaepidemian hillitsemiseksi ja tarvittavan hoidon järjestämiseksi. Alueella on ehditty valmistautua hyvin esimerkiksi toiminnan suunnittelulla, materiaalitarpeiden kartoittamisella, tilaratkaisuilla ja muilla käytännön järjestelyillä. Hengitystieinfektiopotilaiden päivystys ja hoito on keskitetty Pihtiputaan terveysasemalle, johon tulee soittaa ensin numeroon 014 4596 700. Tarkemmat ohjeet hoitoon hakeutumisesta löydät koronatilanteen tiedotussivulta. Tartuntamahdollisuuden […] The post Viitasaaren ja Pihtiputaan terveydenhuollossa valmistauduttu koronaepidemian hillitsemiseen appeared first on Kotiseudun Sanomat .

Forssan toripalvelu aukesi asiakkaille – Verkkokaupassa lahjakortteja rallielämyksestä ripsien värjäykseen

Forssan toripalvelu avautui asiakkaille maanantaina. Lahjakorttien verkkokaupasta voi ostaa Forssan seudun palveluja turvallisesti. Tarjontaa on laajasti rallielämyksestä ripsien kestovärjäykseen ja piknikistä perhekuvaukseen. Palvelun lanseerasi Forssan yrityskehitys, ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa forssalaislähtöinen Panu Palm Verkkojalka.fi:stä. Lahjakortin ostaminen edellyttää asiakkailta rekisteröitymistä. – Olemme tehneet kirjautumista mahdollisimman helppoa ja luoneet myös lisäpalveluja. Lahjakortin myyjä ja ostaja voivat […]

Vloggaaja Anniina Jalkasen vieraskynä: Lapsuus maalla ja kaupungissa

Kun muutimme vuosi sitten kaupungista maalle, niin saimme joitakin kysymyksiä koskien tyttäremme tulevaa lapsuutta maalla. Onko lähellä leikkikavereita? Tuleeko hänestä

Venyviä työpäiviä ja viestitulvan tyrehdyttämistä – etäopetus muutti arjen kertarysäyksellä

  Kun Tuusniemen lukioon kantautui tieto etäopetukseen siirtämisestä, reaktiot vaihtelivat. Rehtorin puheet viikon etäopetuksesta saivat monet opiskelijat innostumaan – niin myös lukion ensimmäistä luokkaa käyvän kaavilaisen Inka Pyykkösen. – Nyt kun etäopetus kestääkin pidempään, on se jakanut mielipiteitä. Jotkut ovat innoissaan, että saavat olla kotona ja mennä oman aikataulunsa mukaan, mutta monet haluavat jo kouluun ja tietyn […] Artikkeli Venyviä työpäiviä ja viestitulvan tyrehdyttämistä – etäopetus muutti arjen kertarysäyksellä julkaistiin ensimmäisen kerran Koillis-Savo .

Pyörätien jatkeet poistuvat paikoista, joissa sitä risteävä ajorata ei ole väistövelvollinen

Teksti Armas Töykkälä Autoliiton Salon osasto järjesti Somerolla tieliikennelaki-infon, jossa käsiteltiin kesäkuun alusta voimaantulevan uuden tieliikennelain muutoksia. Yksi lakiuudistuksen tavoitteista on parantaa liikenneturvallisuutta. Laki selkeyttää erityisesti polkupyöräilijöihin kohdistuvia tiemerkintöjä ja liikennemerkkejä. Uudesta laista kertoi liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen , joka aloitti perkaamalla polkupyörään liittyviä pykäliä. Polkupyörä on ajoneuvolaissa määritelty ajoneuvoksi, mutta melko harva pyöräilijä on […]

Sanat eivät riitä kuvailemaan tätä Ford-pakettiauton ja veneen yhdistelmää

Amfibioauton vakuutetaan olevan liikenteeseen rekisteröity, mutta merikelpoisuus on suurempi kysymysmerkki.

Uusimaa karanteenissa – tarttuuko korona herkemmin maalla vai merellä? 

Kun huomioidaan ilmankosteuden vaikutukset, tartunnat ovat todennäköisempiä mantereella.

Maarit Schwartz, vko 15

Nimi, ikä, kotipaikka, ammatti? –Maarit Schwartz, 37, Kyrö, koulunkäynninohjaaja. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle? –Lapset. Mikä ottaa pattiin? –Kuntien tilanteet. Suuri murheeni on, että ei ole varaa palkata ohjaajia ryhmiin, joihin tarvittaisiin. Minkä taidon haluaisit oppia? –Niitä on monta, en oikein osaa sanoa. Ehkä sukkia haluaisin oppia kutomaan, se olisi kiva ja tarpeellinen taito. Ketä […]

Kolumni: Kahdenlaista toivoa

Tämä artikkeli on tilaajillemme. Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti. Olen jo tilaajaTutustu 1 kk maksutta!

Tuttu ohjaaja aktivoi ikäihmisiä etäjumppaan Savonlinnassa

Joukko Savonlinnan ikäihmisiä vastaanottaa lähiaikoina virtuaalisia jumppavideoita sekä muita liikuntaohjeita Savonlinnan kaupungin liikuntatoimen aloitteesta. Kaupungin liikunnanohjaajien ohjaamien liikuntaryhmien ollessa koronapandemian

Miamilaismallin tyylikkään eroottiset kuvat

Ai että. Miamilaismalli Darla Pursleyn kuvat ovat tyylikkään eroottisia. Ne ovat todellista silmänruokaa ja kivaa katsottavaa vaikkapa viikon … Artikkeli Miamilaismallin tyylikkään eroottiset kuvat julkaistiin ensimmäisen kerran Hymy .

Pyhäjärvellä ei todettuja koronatartuntoja – Kiuruveden tartunnat nousivat 12:n

Ajantasaisen ja varmistetun tiedon koronavirustilanteesta saat aina THL:n sivustolta, sivusto päivittyy päivittäin kello 9.30. Oheista karttaa klikkaamalla saat tiedon varmistetusta tartuntatilanteesta maakunnittain, ja maakuntaa klikkaamalla näkymä tarkentuu kuntatasolle. Tartuntoja ei

Rantapohjan tietovisa 5.4.2020

Kysymykset Minkä lajin huippuja on haukiputaalainen Topias “Topson” Taavitsainen? Kenen merkkihenkilön lapsuudenkoti on Lepikon torppa ja missä kunnassa se on?...

Onnettomuusauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta

Sunnuntaina aamupäivällä Nurmeksen uudessa liikenneympyrässä sattuneesta onnettomuudesta on saatu lisää tietoa poliisilta. Vuonna 1996 syntynyt ei-paikkakuntalainen mies oli lähestynyt Porokylän kiertoliittymää Kuopion suunnasta. Ennen liikenneympyrää hän oli menettänyt todennäköisesti liian suuren tilannenopeuden vuoksi ajoneuvon hallinnan. Auto kaatui osuttuaan liikenneympyrän keskiosaan ja pyöri kyljen kautta useamman kerran ympäri. Auto osui liikenneympyrässä tapahtumahetkellä olleeseen henkilöauton vetämään perävaunuun. Perävaunu sekä siinä kuormana ollut moottorikelkka vaurioituivat pahoin. Liikenneympyrässä olleita liikennemerkkejä vaurioitui myös useita. Auton kuljettaja oli auton pyörimisen aikana pudonnut autosta. Matkustajana ollut vuonna 1996 syntynyt mies jouduttiin irrottamaan autosta rakenteita purkamalla. Molemmat loukkaantuivat vakavasti, ja heidät toimitettiin hoitoon keskussairaalaan. Auton kuljettajaa epäillään lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta. Liikenne Kuhmon suuntaan oli kokonaan poikki reilun tunnin ajan. Kohteeseen hälytettiin myös lääkärihelikopteri.  Päivitetty 6.4. klo 10.40 Oikaistu tieto siitä, että henkilö olisi paikkakuntalainen.  

Kun Kekkonen ja herrojen mustat autot pyörähtivät kirkonkylällä, mikään ei ollut Siilinjärvellä entisellään

Moderni fosfaattitehdas rakennettiin pienviljelijäkylän päälle. Lähtö oli monelle vaikea, sillä kotipiiriin liittyi koko elämän työ ja muistot.

Huono pilkkikausi päättyi nollatulokseen Olkahisenlahdella

Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu Olkahisenlahdella oli samalla pilkkikauden viimeinen kilpailu. Toiveissa oli ihan hyvä tulos, mutta lopputulos oli surkea: ei yhtään kalaa. Se kuvaa hyvin yhtä kaikkien aikojen surkeimmista pilkkitalvista.

Pitkäperjantain kirkkokonserttia voi seurata kotona

Koronavirus pisti myös Uudenkaupungin seurakunnan suunnitelmat uusiksi. Uudessa kirkossa oli tarkoitus järjestää suurkonsertti pitkäperjantaina, mutta kokoontumismääräykset estivät konsertin järjestämisen. Kanttori Kari Vuola oli jo varma, että tilaisuus peruuntuu kokonaan. – Kun kuorossakin on jo 25 ihmistä, ei uskottu, että konserttia voidaan järjestää, Vuola sanoo. Seurakunta on jo lähettänyt Facebookin kautta jumalanpalveluksia kotiin, kun kirkkoon ei tällä […]

Kokkolan seurakuntayhtymän jumalanpalvelukset voi kuunnella verkosta suorana – Täältä löydät linkin lähetyksiin

Kokkolan suomalaisen seurakunnan jumalanpalveluksia on kuultavissa netissä. Tänään sunnuntaina jumalanpalvelukset ovat kuultavissa Kokkolan, Kaustisen, Kälviän, Lohtajan, ja Halsuan kirkoista kello 10 alkaen.

Virvon varvon tuoreeks terveeks… Virpominenkin tapahtuu nyt virtuaalisesti

Korona-epidemia vaikuttaa myös palmusunnuntain viettoon. Epidemian aikana perinteinen virpominen ei ole sallittua muuta kuin oman perheen ja samassa taloudessa asuvien piirissä. Virtuaalisesti virpominen kuitenkin onnistuu, ja lapset voivat virpoa isovanhempia vaikkapa videopuhelun välityksellä. Jotta myös muut Pitäjäläisen lukijat pääsisivät osallisiksi virpomisesta, pyydämmekin nyt teitä lähettämään meille kuvia virpojista. Julkaisemme kuvia Pitäjäläisen nettisivulla ja ensi viikon […] Artikkeli Virvon varvon tuoreeks terveeks… Virpominenkin tapahtuu nyt virtuaalisesti julkaistiin ensimmäisen kerran Pitäjäläinen .

Testausharha ja koronaviruksen tappavuus

Jos vertaamme koronavirukseen kuolleiden määrää tartunnan saaneiden määriin, eri maista saadaan aivan eri tuloksia. Italiassa todennetuista tartunnan saaneista on jo tähän mennessä kuollut 12 % ja moni tästäkin joukosta tulee vielä kuolemaan. Islannissa luku on kolme promillea. Erot voivat johtua geneettisistä eroista ja elämäntavoista ja vaikka mistä, mutta suurin selittäjä lienee kuitenkin se, että Italiassa pitää olla aika huonossa kunnossa päästäkseen testiin ja Islanti testaa voimaperäisesti pienestäkin epäilystä. On… Jatka lukemista →

Koronan jälkilasku

Ystäväni kirjoitti: Tutkimukset osoittavat,  että influenssa (Italiankielestä ”vaikutus”) ja muut virussairaudet seuraavat samaa kaava kuin finanssikriisin leviämistä. Kun Corona on ohi saamme raportteja taloudellisesta tartunnasta. Suomen lainatarve (tasaustarve) tulee olemaan luokkaa 10 miljardia (vähintään, emme vielä tiedä, emmekä näe loppua). Olisi vastuuntuntoista luopua uusien hävittäjien hankinnasta, ja sijoittaa vastaavat rahat (lainat) kattamaan Corona-kriisiä. Lyödäänkö vetoa siitä, ettei näin tule tapahtumaan ?! Minä vastasin suurin piirtein seuraavasti:   Olen samaa mieltä; näin ei tule tapahtumaan. Ja hyvä niin.  Meillä on jopa huomattavasti Trumpia vaarallisempi ja ainakin älykkäämpi veijari vallassa tuossa itärajan toisella puolella. Jos laiminlyömme  puolustuslaitoksemme  toimintakyvyn, hän voi - jopa ihan vaan näyttämisen halusta tai sisäpoliittisten pisteitten keräämiseksi - tehdä meistä omien imperialististen valtapyrkimystensä seuraavan uhrilampaan. (Esimerkkejä  viime vuosilta riittää.)  Toisin kuin Ruotsilla, meillä ei ole hyvin varustautunutta puskurivaltiota "välmiehenä". Eikä EUn muista jäsenvaltioista taida silloinkaan meille apuja riittää. Toisaalta kaikki EU/Euro-maat olemme samassa kusessa. Saattaa toki olla, että EU tähän Koronaan-kriisiin kukistuu. Silloin oman puolustusvoiman olemassaolo on meille edes jonkinlainen tae itsenäisyyden ja itsenäisen päätöksenteon mahdollisuuden säilymisestä.  USA ei ole meille tae ollenkaan, ei ainakaan niin kauan kun nykyinen presidentti siellä valtoimenaan huseeraa. Ja vaikka se vuoden vaihteessa vaihtuisi kestäisi varmasti aika pitkään ennenkuin hänen ja hänen hallintonsa aiheuttama tihutyö jenkkien ulkopolitiikkaan saataisi uuden hallinnon toimesta korjattua.  Jos taas käy niin, että EU ei hajoa se saattaisi tapansa mukaan vahvistua. Kuten tähänkin asti. Ainakin silloin kaikkien muidenkin maiden

Koronavirus ei ole levinnyt Paimiossa – grafiikka näyttää taudin etenemisen Varsinais-Suomessa

Paimion ja Sauvon alueilla vahvistettuja koronatapauksia on ollut vain yksi. Kunnallislehti kertoi 15.3. KTO:n työntekijästä, jolla tauti todettiin. Tämän jälkeen tauti ei ole juuri edennyt alueella, sillä Paimio ja Sauvo eivät mahdu THL:n koronakuntien listalle. Listaan on lueteltu kunnat ja kaupungit, joissa tapauksia on vähintään viisi. THL:n listaus pohjautuu tilanteeseen 2.4. Kaarinassa koronatapauksia on todettu […]

Viidellä laitilalaisella todettu korona – grafiikka näyttää koronan etenemisen Varsinais-Suomessa

Kaikkiaan viidellä laitilalaisella on todettu koronatartunta maalis-huhtikuussa. Saman verran tartuntoja on listattu myös Raumalla. Laitilan Sanomat kertoi paikkakunnan ensimmäisistä koronatartunnoista jo 12.3. Turussa tartuntoja on todettu kaikkiaan 27:llä. Varsinais-Suomen koronatartunnat keskittyvät vahvasti Turkuun, jossa niitä on ollut selvästi muita kaupunkeja enemmän. Salossa koronatapauksia on ollut kymmenen ja Kaarinassa kuusi. Muita Varsinais-Suomen kuntia ei nouse THL:n […]

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ilmaisia vuoden loppuun

  Karelia-ammattikorkeakoulu on muuttanut korona-ajan takia kaikki avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ilmaiseksi huhtikuun alusta vuoden loppuun. Maksuttomuus koskee myös syksyllä 2020 alkavia polkuopintoja. Maksuttomuus koskee uusia ilmoittautumisia 1.4.-31.12.2020 aikana toteutettaville opintojaksoille. - Haluamme Kareliassa tällä muutoksella tukea nyt kriisiaikana erityisesti työttömiä ja lomautettuja. Osaamista päivittämällä voi jatkossa parantaa työnsaannin mahdollisuuksia. Kevään aikana voi opiskella vielä muutamilla opintojaksoilla ja kesällä on alkamassa paljon opintoja, erikoissuunnittelija  Mervi Lätti  Karelia-ammattikorkeakoulusta kertoo. Syksyllä alkavat tutkintotavoitteiset polkuopinnot ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi niille, jotka jäivät yhteishaussa ilman toivomaansa opiskelupaikkaa. Polkuopinnot ovat pääsääntöisesti tutkintoon johtavan koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja. Polkuopiskelijat opiskelevat tutkinto-opiskelijaryhmän mukana.

Skene elää ja voi hyvin

Suomirockin nykytila tiivistyy lauantaihin 8. helmikuuta 2020. Tuolloin Emma-gaalassa Vuoden rock -palkinnon voitti Apulannan Make Nu Metal Great Again -levy. Se ei ole edes kokopitkä albumi, vaan ep, jolla on kolme uutta kappaletta. Rock on kadonnut valtavirrasta, tapettu, murhattu seitsemään kertaan. Kaksi viikkoa myöhemmin, lauantaina 22.2. Helsingin yllä riehuu myrsky. Ikkunat helisevät ja katulamput heiluvat […]

Yksisarvinen

Viime aikojen ikävät tapahtumat ja uutiset niin maailmalta kuin kotimaastakin ovat olleet todella surullisia. Elämme hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa, mutta me selviämme tästä. Noudatetaan saatuja ohjeita sekä jatketaan taistelua tätä näkymätöntä vihollista vastaan. Tarkoitus ei ole kirjoittaa koronaviruksesta. Kukin meistä käsittelee tätä tilannetta omalla tavallaan. On tärkeää ettemme masentuisi. Sen estämiseksi ja muutenkin me tarvitsemme jotain, […] Artikkeli Yksisarvinen julkaistiin ensimmäisen kerran Pielavesi-Keitele .

Ruokakassien jakaminen etäkoululaisille alkaa

Suonenjoen kaupunki aloittaa etäoppilaille tarjottavien ruokakassien jakelun ensi viikosta alkaen. Ruokakassit tulevat jakoon kahden viikon välein. Kassit sisältävät peruselintarvikkeita, joiden arvo vastaa kouluruokailun hintaa. Myös Rautalammin kunta tukee perheiden ruokahuoltoa koulujen koronasulun aikana. Kunta aloittaa tiistaina 7. huhtikuuta ruokapakettien jaon etäopetuksessa oleville oppilaille ja opiskelijoille.   Artikkeli Ruokakassien jakaminen etäkoululaisille alkaa julkaistiin ensimmäisen kerran Paikallislehti Sisä-Savo .

Kouluruokailut etäopetuksessa korvataan osto-oikeussetelillä

Etäopetuksessa olevien koululaisten ja opiskelijoiden kouluruokailut on päätetty Lapinlahdella korvata osto-oikeussetelillä. Palvelulautakunta päätti tänään, että aterioiden korvaamiseksi otetaan käyttöön osto-oikeusseteli. Setelillä voi ostaa elintarvikkeita elintarvikeliikkeistä Lapinlahden kunnan alueella. Setelin arvo oppilasta kohden on 1,25 euroa per työpäivä. Arvo on sama kuin kouluaterian raaka-ainekustannus. Ostosetelin arvo on siis noin 25 euroa kuukaudessa. Oikeutettuja osto-oikeusseteliin ovat peruskoulun […] Artikkeli Kouluruokailut etäopetuksessa korvataan osto-oikeussetelillä julkaistiin ensimmäisen kerran Matti ja Liisa .

Töyhtötiainen on aloittamassa pesimisen

Kaikki tiaiset ovat tosi hauskoja. Töyhtötiaisen terhakka olemus, mustavalkean kirjava töyhtö sekä selän kaunis ruskea tekevät siitä aivan omanlaisensa metsän linnun. Töyhtäri voi tulla hyvin lähelle, laulaa tirisyttää reippaana, mutta se on samalla valpas.

Malmijunan ajettava nyt hitaammin

Marianne Ollikainen Väyläviraston päätöksellä raskaan junaliikenteen nopeusrajoituksia on laskettu Muhoksella sunnuntaista 29.3. lähtien. Nopeutta laskettiin 50:een km/h 4,3 kilometrin matkalla kuntataajamassa ja rajoitusaluetta laajennetaan 300 metriä Utajärven suuntaan nykyisestä. Rajoitus alkaa, kun junan veturi saapuu rajoitusalueelle ja päättyy, … Lue lisää › Artikkeli Malmijunan ajettava nyt hitaammin julkaistiin alunperin Tervareitti -lehden verkkosivuilla.

Ravintoloiden korona-ajan spesiaalit

Ravintolaan ei voi mennä, mutta kotikokkaus kyllästyttää? Yksittäisten annosten kotiinkuljetus voi olla ympäristön ja lompakon kannalta pidemmän päälle haastavaa, joten mikset tilaisi kerralla isompaa settiä tai luottaisi suosikkiravintolasi kuratoimiin raaka-aineisiin. Ravintolat tarjoavat nyt monenlaisia luovia ratkaisuja kotiinkuljetettuna tai take awayna, jotka pelastavat päivän eristyksessä. Tallenna tämä...
City

03d03h 06:52:00

Muuntautumiskyky bisneksen elinehtona

  Yritysten ahdinko on käsin kosketeltavissa ja monet tulevat laittamaan lapun luukulle, vaikka hallitus aikoo antaa rahallista avustusta kohtalaisen nopeasti. Hakemusrumban aiheuttama viive on silti melko suuri palkkojen ja vuokran eräpäivien painaessa päälle, vaikka Business Finland käsittelisi hakemuksia yötä päivää. Lomautukset ja konkurssit syöksevät entistä syvemmän kuilun kuntien varallisuuteen pienemmän verotulokertymän myötä ja vahvoina pidetyt […] Artikkeli Muuntautumiskyky bisneksen elinehtona julkaistiin ensimmäisen kerran Uutis-Jousi .

Toholampilainen Jouko Isosaari vaihtaa Avain Säästöpankin Nivalan Osuuspankkiin

Toholammin ja Kannuksen Avain Säästöpankin konttorinjohtaja toholampilainen Jouko Isosaari vaihtaa työpaikkaa. Pääsiäisen jälkeen hänestä tulee Nivalan Osuuspankin uusi rahoitusjohtaja.

ARKISTON AARRE: Toisten tarinoita tai omia muistoja talteen

ä. Silitti minun piätä ja sanoi, voi kova lykky, jotta sinusta kun ei tule minkäänlaista elättäjjee, ja tuota, minä on elättännä kuitennii ihten kohta 77 vuotta, tarinoi malliksi Matti Härkönen. ­- Minulta kun tullee tätä puhetta paljon, vaikka en oo kansakouluu käyny. Minulla on tämmöinen pieni nauhuri, siihen minä puhun joskus yölläkin, kun herään ja jottain juohtuu mieleen. Tämä Anne-Mari tiaisen kirjoittama juttu on julkaistu Pogostan Sanomissa 2.4.2007 ..

Työläisperheen pojasta tuli oman tiensä kulkija - Kormuksella tänään livestriimikeikka

– JONKINLAINEN alkujärkytys oli, kun keikat loppui. Se meni äkkiä kuitenkin ohi, kun huomasin ettei tähän itse voi mitenkään vaikuttaa, tuumaa Kormus-yhtyeen pirkkalalainen kitaristi-laulaja Anton Äikäs koronatilanteesta. Kormus julkaisee tänään perjantaina uuden singlen "Omalla tiellä". Sillä juhlistetaan Äikkään 10-vuotista uraa muusikkona sekä oman musiikin tekijänä ja esittäjänä. Yhtyeen oli tarkoitus juhlistaa merkkipaalua Tampereen G Livelabissa konsertissa , mutta korona muutti suunnitelmat. Nyt yhtye lähettää livestriimikeikan yhteistyössä Aamulehden ja Tampereen Bar Ihkun kanssa klo 21. Keikka on katsottavissa Aamulehden sivuilta.   – Ei kaiken ilon tarvitse loppua poikkeuksellisen tilanteen keskellä. Päinvastoin! Haluamme tuoda mahdollisimman paljon hyvää mieltä tämän kaiken keskelle julkaisemalla uutta musiikkia, Anton Äikäs kertoo.   Uusi laulu syntyi omasta elämästä. Nyt 25-vuotias Äikäs etsi pitkään omaa tietään. Hän päätti lukion toisella luokalla jättää koulunsa kesken keskittyäkseen musiikkiin.   – Kokeilin myös ravintola-alan opintoja, mutta ei sekään kestänyt kauaa. Vanhempani ymmärsivät saman kuin minä. Tästä työläisperheen pojasta ei tulisi pitkälle opiskellutta kouluviisasta vaan oman tiensä kulkija, Äikäs kertoo. Oman musiikin tekeminen oli Äikkäälle itsestäänselvä vaihtoehto. Ura alkoi Rockwalli-yhtyeessä Costello Hautamäen poikien Jimin ja Alexin sekä Jussi Aaltosen pojan Valtterin kanssa. Viimeisen seitsemän vuoden ajan hän on keskittynyt luotsaamaan omaa Kormus-yhtyettä, jossa mukana on myös toisen polven muusikkoverta, Mikko Alatalon pojan, Aaron johdosta. Viisi vuotta sitten silloin Kalkussa asuneen nuorukaisen silmiin osuivat Pyhäjärven toisella puolella siintäneet Pirkkalan maisemat. – Pirkkala on minusta aina ollut mukavaa seutua. Muutin Kurikkaan ja olen viihtynyt tosi hyvin.

Etäkoulu opettaa uusia käytäntöjä ja ajattelutapoja kouluille ja kodeille

Hirvasen koulu on iso ja hiljainen. Kirjoilla on yhdeksän lähioppilasta ja kolme eskaria, mutta harvoin paikalla on edes niin monta, vaan aina kun on mahdollista, myös kriittisten ammattien harjoittajat pitävät lapsensa kotona. – Vanhemmat on tosi vakavasti ottaneet tämän tilanteen ja tekevät valtavasti töitä. Meillä on paljon isoja perheitä ja kun kotona opiskelee useita eri…  Lue lisää » Etäkoulu opettaa uusia käytäntöjä ja ajattelutapoja kouluille ja kodeille The post Etäkoulu opettaa uusia käytäntöjä ja ajattelutapoja kouluille ja kodeille appeared first on Paikallisuutiset - Toivakan, Uuraisten ja lähiseutujen paikallislehti .

Ulvila aloittaa yt-neuvottelut – vain opettajat sivussa

Kaupunginjohtaja jätti esityksen yt-neuvotteluista – keskustellaan alle 90 vuorokauden lomautuksesta. Jukka Silvast Ulvilan kaupunki varautuu lomauttamaan henkilökuntaansa koronaepidemian heijastusten vuoksi. Lomautusten kestoksi henkilötasolla on määritelty alle 90 vuorokautta. Kaupunginjohtaja jätti tiistaina työntekijäpuolelle esityksen yt-neuvotteluista, jotka koskevat kaikkia kaupungin toimia ja yksiköitä pois lukien opettajat. Yt-neuvottelut käynnistetään ensi maanantaina 6. huhtikuuta. – Siitä eteenpäin 14 vuorokautta ... Lue lisää Ulvila aloittaa yt-neuvottelut – vain opettajat sivussa

Huumeiden käyttäjät aiheuttavat ongelmia sosiaali- ja terveyspalveluiden piirissä

  Havaittujen koronatartuntojen määrä jatkaa edelleen hienoista kasvua Essoten alueella. Eiliseen (1.2.) verrattuna uusia tartuntoja on löydetty kaksi ja nyt niitä on yhteensä 28. […] Artikkeli Huumeiden käyttäjät aiheuttavat ongelmia sosiaali- ja terveyspalveluiden piirissä julkaistiin ensimmäisen kerran Puumala-lehti .

Suomi tarvitsee Uuttamaata

Valtioneuvoston päätös eristää Uusimaa muusta Suomesta koronavirusepidemian hidastamiseksi on monella tapaa historiallinen. Sotien jälkeisessä Suomessa kansalaisten liikkumista ei olla koskaan rajattu yhtä massiivisin toimenpitein. Toivon ennen kaikkea, että ratkaisu osoittautuu oikeaksi, mutta toivon myös, ettei meidän enää tulevaisuudessa olisi tarpeen turvautua yhtä rajuihin toimenpiteisiin. Vapaan liikkuvuuden rajoittaminen maan sisällä on äärimmäinen toimenpide, joka on eittämättä […] Artikkeli Suomi tarvitsee Uuttamaata julkaistiin ensimmäisen kerran Kansan Tahto .

Kausityövoimaa haetaan nyt läheltä

Rantamäen tilan Terhi Koskela-Mustamo teki maanantaina paperitöitä, joita ei voi lykätä.  – Olen yrittänyt väsätä kirjallista kulkulupalappua sillä sain tiedon, että maakuntarajaa ei ylitetä ilman kirjallista lupaa. Osa viljelymaistamme sijaitsee Uudellamaalla sekä iso osa heinäasiakkaistakin. Elinkeinon tai työasian vuoksi pitäisi rajan yli päästä. Kiireitä Rantamäen tilalla riittää, sillä viikonloppuna kylvettiin ensimmäiset herneet ja tuleva kausi mietityttää työvoiman osalta. – Suurin haaste on kausityöntekijöiden saaminen, sillä se on hyvin epävarmaa tällä hetkellä. Meillä oli viime vuonna ukrainalaisia ja osalle oli haettu jo työlupakin. Olisin toivonut, että tähän asiaan olisi kiinnitetty siinä vaiheessa huomiota, kun rajojen sulkemisesta päätettiin. Rantamäen tila on kasviviljelytila, jossa kasvatetaan mansikkaa, hernettä sekä perunaa päätuotannon ollessa heinä. – En epäile, etteikö suomalaisista olisi tähän työhön, mutta onhan siitä tovi, kun pellolla on suomalaisia nähty. Rohkeasti vain yhteyttä, Koskela-Mustamo vinkkaa. Vaanelan Puutarhan toimitusjohtaja Ismo Vaanela ei ole menettänyt yöuniaan tilanteen vuoksi, vaikka sitä huolestuttavana pitääkin. – Tilanne on vakava ja sitä se on myös työvoiman puolesta. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä positiivinen tilanne, kun vakituinen työporukka on koossa. Sadonkorjuuvaiheessa meillä tulee olemaan 50 hengen vaje.

Suomalaiset arvostavat suuresti varhaisjakajan työtä

Suomalaisista 80 prosenttia arvostaa sanomalehtien varhaisjakajan työtä erittäin tai melko paljon, ilmenee Sanomalehtien Liiton tilaamasta ja IROResearch Oy:n toteuttamasta tutkimuksesta. Lähes puolet suomalaisista (46 %) arvostaa jakajan työtä erittäin paljon ja useampi kuin joka kolmas (35 %) melko paljon. Lisäksi jonkin verran arvostettavana varhaisjakajan työtä pitää 13 prosenttia suomalaisista. Eniten varhaisjakajan työtä arvostavat yli 65-vuotiaat... The post Suomalaiset arvostavat suuresti varhaisjakajan työtä appeared first on Sanomalehtien Liitto .

Musiikin opiskelu sujuu verkossa vallan mainiosti

Erkki Kuuttila on opettanut kitaransoittoa sadoille oppilaille Karkkilan Musiikkikoulussa ja työväenopistossa kolmekymmentä vuotta. Viime vuosina valikoimiin on tullut myös ukulelen soiton opettaminen. Tällä hetkellä Kuuttilalla on noin 30 yksityisoppilasta, joiden ikä vaihtelee seitsenvuotiaasta eläkeikäiseen... The post Musiikin opiskelu sujuu verkossa vallan mainiosti appeared first on Kaupunkilehti Karkkilalainen .

Etätyö jatkuu kouluissa - Saaren koulussa käytössä Hangsout Chat

Koulujen etätyö sai lisäkuukauden. Maanantai-iltana hallitus linjasi, että etäopetus jatkuu koronaviruksen takia vielä ainakin toukokuun 13. päivään asti. Saaren koulunjohtaja ja opettaja Hannu Penttinen tiedotti jo viime viikolla vanhemmille, että erittäin todennäköisesti etäkoulu jatkuu suunniteltua pidempään kuin 13. huhtikuuta asti. Ja kodeissa kannattaa asennoitua, että etäkoulu on normaalia koulunkäyntiä. Penttinen arvioi tilanteen THL:n asiantuntijan lausuntojen perusteella. – Asiantuntija sanoi televisiossa, että kriisi kestää 120-160 päivää ja vasta puolivälissä voidaan purkaa rajoituksia. Ja hän sanoi, että kriisin keston laskenta alkoi maaliskuun alusta. Opetusministeri Li Andersson twiittasi vielä myöhemmin, että Suomessa varaudutaan siihenkin, etteivät koululaiset pääse kouluihin enää lainkaan kevätlukukaudella. Etäopetus on alkanut jo toimimaan Saarella. Penttinen opettaa viides- ja kuudesluokkalaisia ja käytössä on Googlen Hangsout Chat -sovellus.  ­ – Käytämme etäopetuksessa Googlen Hangsout chat -sovellusta. Oppilaat käyttävät kotona eniten tietokonetta, mutta osalla on myös kännykkä, sanoi Penttinen. Yhtäaikainen vuorovaikutus toimii. Etätunnilla oppilaat vastailevat chatin avulla vastauksia Penttisen kysymyksiin ja opettaja näkee heti, menivätkö vastaukset oikein. Penttinen on voinut tehdä tunnin aiheesta oppilaille etukäteen videonkin. Yhdysluokalla on 18 oppilasta. Kaikki oppilaat olivat esimerkiksi maanantaina oppitunnilla paikalla, sillä tunnin alussa pidettiin etäyhteyden kautta nimenhuuto. Vaikka tekniikka pelaa, ei etäopettaminen ole Penttisen mielestä silti helppoa hommaa ja työpäivätkin ovat venyneet pitkiksi.

Hervannan kirkon remontissa uusittiin ilmanvaihto

Hervannan kirkon remontti valmistui loppuvuodesta ja tilat on otettu uudelleen käyttöön. Vuonna 1979 rakennetun kirkon tiloissa remontin tarve oli kova ja viime syksynä toteutetulla remontilla saatiin lisäaikaa ennen perusteellisempaa saneerausta. – Sellainen toteutetaan noin kymmenen vuoden sisään, arvioi Tampereen Seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo. Isompi saneeraus on osa suurempaa kokonaisuutta, jossa arvioidaan seurakuntien tilantarvetta seuraavien kymmenen […]

Raakaa puolustustaistelua

Maaliskuuta ovat myös pörssirintamalla hallinneet koronauutiset. Muutoin salkkuyhtiöittemme tiedottaminen on ollut hieman vaisua. Kaikki viisi yhtiötä julkaisivat toki vuoden 2019 vuosikertomuksensa, mutta tärkeimmät taloudelliset tiedot kuluneesta vuodesta ovat toki olleet […] Artikkeli Raakaa puolustustaistelua julkaistiin ensimmäisen kerran Käytännön Maamies .

Digiasanoita ja karanteenikirjeitä eli nörtti-Larskaksi parissa viikossa

Omlalaan Larissa Potkonen tuo turvallisesti joogatuntinsa asiakkaiden koteihin ja toivoo ihmisten ottavan kevään mahdollisuutena oppia uusia taitoja, tietoja ja erityisesti itsetuntemusta. Moni joogaopettaja kaivaa juuri nyt itsestään diginörttiä ja miettii miten siirtää tähän asti joogastudioilla ja liikuntasaleissa pidetty kontaktiopetus suoratoistopalvelujen ja erilaisten sovellusten kautta verkkoon.   Myös outokumpulainen joogaopettaja Larissa Potkonen on ollut kaksi viikkoa […] The post Digiasanoita ja karanteenikirjeitä eli nörtti-Larskaksi parissa viikossa appeared first on Viikko Pohjois-Karjala | Maakunnan oma viikkolehti .

Koronaepidemia näkyy yrityksissä eri tavoin

Kuopion Yrittäjät vetoaa pienyritysten vuokraisäntiin vuokrajoustoissa. Koronaepidemia on vaikuttanut ja vaikuttaa haitallisesti monen yrityksen toimintaan. Otsikoissa ovat olleet erityisesti artistit, tapahtumajärjestäjät sekä ravintolat, jotka ovat joutuneet lopettamaan toimintansa lähes kokonaan. Kriisi koskettaa silti myös muidenkin alojen työntekijöitä, erityisesti kivijalkayrittäjiä, joille toimitila on työnteon kannalta välttämätön. Esimerkiksi koulutettu hieroja Mira Kahelin kertoo, että koronavirusepidemia on näkynyt […] Artikkeli Koronaepidemia näkyy yrityksissä eri tavoin julkaistiin ensimmäisen kerran Viikkosavo .

Kunta käynnistää yt-neuvottelut – päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen

Leppävirran kunta käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstönsä lomauttamista varten koroavirksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Päätös syntyi kunnanhallituksessa äänin 5-4. Keskustelun aikana Kaisa Korhonen (vas.) esitti Seppo Heinosen (sd.) kannattamana, että kunta pidättäytyy yt-menettelystä ja lomautusaikeista, ja etsii korvaavaa työtä heille, joiden työtehtävä poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi keskeytyy tai työt vähentyvät. Äänestyksessä yt-menettelyn aloittamista kannattivat keskustan Aino Kanniainen, Lauri Roponen, Heikki […] Artikkeli Kunta käynnistää yt-neuvottelut – päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen julkaistiin ensimmäisen kerran Soisalon Seutu .