Ilves raapii pisteitä kovempaan tahtiin kuin Kärpät – ”Meillä on mahdollisuuksia vaikka päätyyn asti!”

Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Kotieläintiloja hätätilanteissa auttanut Rinki ry lopetti toimintansa: "Tarjoamme taloudellisesti vakaalle yritykselle valmiiksi mietityn hyväntekeväisyysidean"

Maatalous & Metsa & Hevoset & Era Uusimmat RSS Feed

Lentoemäntä ja stuertti julistettiin sankariksi – auttoivat matkustajia pois onnettomuuskoneesta

Stara

Veikkauksen arvontapelit perjantaina 13. joulukuuta

Visiolink appsifeed Ilkka

Ilves raapii pisteitä kovempaan tahtiin kuin Kärpät – ”Meillä on mahdollisuuksia vaikka päätyyn asti!”

Ilves on ollut koko SM-liigan paras joukkue siitä lähtien, kun Jouko Myrrä otti ohjat käsiinsä. Tappara on pitänyt Tampereen kiekkovaltikkaa jo yhdeksän vuotta putkeen, mutta nyt dynastia horjuu. Kun Ilveksen liigajoukkueen johto näytti Karri Kivelle ovea jo seitsemän pelin jälkeen, moni piti mestarivalmentajan erottamista pähkähulluna paniikkiratkaisuna.

Kotieläintiloja hätätilanteissa auttanut Rinki ry lopetti toimintansa: "Tarjoamme taloudellisesti vakaalle yritykselle valmiiksi mietityn hyväntekeväisyysidean"

Lopettamisen syiksi mainitaan muun muassa puheenjohtajan kiireinen elämäntilanne ja hallinnollisten töiden työllistävyys.

TIS-Miljasta tuli seksuaalineuvoja – koulutettu sellainen!

Temptation Islandista tutuksi tullut Milja on nyt koulutettu seksuaalineuvoja. Kyseessä oli täydennyskoulutus, jonka järjesti Sexpo. Sexpon si… Artikkeli TIS-Miljasta tuli seksuaalineuvoja – koulutettu sellainen! julkaistiin ensimmäisen kerran Hymy .

Puolustus vuotaa edelleen, ja se ei KTP-Basketin päävalmentajaa ilahduta: ”Minä en olisi maksanut tällaisen pelin katsomisesta yhtään mitään”

KTP ei saanut 30 minuutissa sarjajumbo Korihaita vastaan kuin pisteen eron. Voiton takasivat vieraiden virhevaikeudet sekä Cullen Russon ja Michael Poundsin hyvät suoritukset päätösneljänneksellä.

Akilles oli tyly isäntä Kamppareille — "En muista, koska olisimme antaneet noin paljon huonoja syöttöjä"

Kampparit jäi vähille maalipaikoille Porvoossa. Ilja Sokolovin osuma oli ainoa pelitilannemaali.

Ketterä nousi vaikean alun jälkeen täyteen pistepottiin KeuPasta — ”Nostan hattua joukkueelle, että pystyimme parantamaan ja voittamaan omilla vahvuuksilla”

Ketterän liukkain pelaaja oli tehopisteet 1+2 viimeistellyt Valtteri Lipiäinen.

”Hänen valintansa ovat johtaneet hänet harhaan” – Jon Bon Jovi harmittelee kitaristi Richie Samboran lähtöä bändistä

Bon Jovi -nokkamies Jon Bon Jovi sanoo, että yhtyeen entinen kitaristi Richie Sambora ajautui ”harhaan” lähtiessään bändistä vuonna 2013. Mies soittaisi omien sanojensa mukaan edelleen mieluusti Samboran kanssa, mutta tähdentää samaan hengenvetoon, ettei yhtye ole koskaan ollut tietyn kitaristin varassa. The post ”Hänen valintansa ovat johtaneet hänet harhaan” – Jon Bon Jovi harmittelee kitaristi Richie Samboran lähtöä bändistä appeared first on Soundi.fi .

”Ihania enkeleitä!” – Katso video palvelutalon asukkaita ihastuttaneesta Lucia-esityksestä

Lucia-kulkue vieraili Lucian päivänä perjantaina Kurkelanhovin palvelutalossa Toijalassa. Asukkaita esitys ilahdutti ja ihastutti. ”Mistä nämä enkelit ovat?”, ”Miljoonasti kiitos”, ”Valo tuli”, ”Ihana esitys”, ”Kauniita pirpanoita”, kuuluivat kommentit esityksen jälkeen. Enkelit saapuivat palvelutaloon Toijalan yhteiskoulusta ja Akaan lukiosta. Esitykseen osallistui oppilaita kuudennelta, kahdeksannelta, yhdeksänneltä ja lukion ensimmäiseltä luokalta. Lucia-neitona nähtiin yhdeksäsluokkalainen Aino Nieminen. – Tämä on...

Iso ilotulitus taas tiedossa Pirkkalassa

Joulukin on vielä viettämättä, mutta nyt voi jo kertoa, että Pirkkalan uudenvuoden ilotulitus on taas tulossa. Luvat on saatu ja raketit tilattu. Tapahtumapaikkana on urheilukentän pääty. Tulitus näkyy hyvin kaikkialta Vähäjärven rantamilta. – Noita isompia tähtipommeja ammuttua on samanlainen olo kuin Tuntemattoman sotilaan kasapanoksen heittäjällä, sanoo Ilkka Jutila . Hän muodostaa yhdessä Kari Sirénin ja Jussi Koskisen kanssa Pirkkalan uudenvuoden ilotulituksen ”ampuryhmän”. – Ei se auta, vaikka on kuulosuojaimet. Paineisku tulee luita myöten kroppaan, Jutila kuvailee. Jutila lupaa paljastaa ensi viikon Pirkkalaisen joulun ja uuden vuoden numerossa, mitä hirmupommeja uudenvuoden aattona laitetaan taivaalle. Tulitus ei kalpene Tampereen suurimmille, päinvastoin. Tulituksen järjestäjänä ovat Pirkkalainen-lehti ja Pirkkala-seura ja käytännön järjestelyistä vastaavat Jutila pommiryhmineen ja muut paikalliset tahot. – Taloudellisesti tämä on mahdollista 24 paikallisen sponsorin ansiosta, Jutila kiittelee. Tilaisuus pidetään urheilukentän huoltorakennuksen edustalla. Uudenvuoden ilotulitus Pirkkalassa Keskusurheilukentän vieressä (Urheilutie 10) ti 31.12. klo 22.  Ilmainen makkaratarjoilu, Pirkkala-seuran ja seurakunnan tervehdykset ja puhallinmusiikkia klo 22.15. Ilotulitus alkaa klo 22.30. Tervetuloa!

Lätkäjunnujen toimintaa tuetaan turnauksella – pitkään LuPon junioreita valmentaneen Manu Laarin muistoksi pelataan neljän joukkueen välinen jääkiekkoturnaus

Tämä artikkeli on tilaajillemme. Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti. Olen jo tilaajaTutustu 1 kk maksutta!

Kolumni: Ehkä maailma muuttuukin unelmoimalla

Seuraa unelmaasi, saavuta tavoitteesi, ole onnellinen. Unelmointi nähdään usein keinona saavuttaa omat haaveet – oli haave sitten uusi auto tai maailmanympärysmatka. Unelmointi voi kuitenkin olla myös ulospäin kääntyvää: sellaisten maailmojen kuvittelua, joissa niitä ongelmia, joihin unelmoimme ratkaisuja, ei olisi ollenkaan. Sen sijaan, että unelmoisimme mielenrauhasta itsellemme, voisimme unelmoida yhteiskunnasta, joka mahdollistaa kaikille edellytykset hyvään elämään. […]

Uusi sisäilmaselvitys valmistui: Korjaustoimilla vuosi lisäaikaa yhteiskoululle

Orimattilan yhteiskoulussa voidaan jatkaa opiskelua syksyyn 2021 saakka, mutta se edellyttää useita ”rakennuksen jäljellä olevaa käyttöä turvaavia toimenpiteitä”.

Lieksan seurakunta remontoi pääkirkon ja purkaa Pankakosken työkeskuksen

Lieksan seurakunnan kirkkovaltuusto on hyväksynyt seurakunnan vuosien 2021–2022 toiminta- ja taloussuunnitelmat, ensi vuoden talousarvion sekä kiinteistöjen lähivuosien vuosikorjaus- ja investointiohjelman. Jälkimmäisen mukaan Pankakosken työkeskus puretaan vuonna 2021. Ensi vuonna tehdään tarvittavat selvitystyöt purkamistöiden yhteydessä muodostuvasta jätteestä. Pääkirkkoa odottaa sähkö-, valaistus- ja telejärjestelmien uusimisurakka, joka on alkamassa heti loppiaisen jälkeen ja kestänee toukokuun alkuun saakka. Kirkkosali ja aulatilat on tarkoitus saada käyttöön 3.4., jotta jumalanpalvelusten järjestäminen tulee tauon jälkeen jälleen mahdolliseksi. Urakkatarjouksen mukaiset kokonaiskustannukset ovat noin 350 000 euroa. Seurakunnan ensi vuoden talousarvio on 68 219 euroa alijäämäinen.

"Unessa kaikissa näyteikkunoissa oli elävät neulojat"

Moda Pajakan kuhmolainen myyjä Mirja Pasanen näki noin kuukausi sitten unen, että hänen työpaikkansa näyteikkunoissa oli laidasta laitaan neulojia. Neulojia saattoi olla 12 tai jopa enemmän. Siinä unessa ohikulkijat ja muut ihmiset olivat pysähtyneet ja

Kunnon hämeenkoskelaisena palkittiin vapaaehtoisten joukko

Hämeenkoskella vietettiin ensimmäisenä adventtina perinteistä joulukauden avausta. Tänä vuonna se aloitettiin Seuralassa esittämällä hiljattain valmistunut Hämeenkosken pitäjän tarina -filmi. – Elokuvaa suunniteltiin jo viime vuonna ja sille haettiin rahoitusta, jota ei kuitenkaan saatu. Studio Kalima otti tämän kuitenkin tehtäväkseen, ja nyt sen eteen on tehty yli vuosi töitä, kertoi Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola. Videossa nähdään […]

Mahtuisivatko Kirkonkylän koululaiset sittenkin yhtenäiskoulun ja lukion olemassa oleviin tiloihin? Päätöstä lopullisesta tilaratkaisusta halutaan lykätä

Päätös Kirkonkylän koulun kohtalosta venyy entisestään. Kunnan virkamiesten mielestä aivan kaikkia kiviä ei ole vielä käännetty parhaimman ratkaisun löytämiseksi. Sivistyslautakunta

Kunnanhallitus esittää uutta päiväkotia tehtäväksi omalla rahoituksella

Jukka Kinnunen Virolahden kunnanhallituksen näkemyksen mukaan Virojoen uutta päiväkotia ei kannata suunnitella tehtäväksi sen enempää elinkaarimallilla kuin leasing-rahoituksellakaan. Kunnanhallitus toteaa

Itämeren kalojen tiamiinin puutoksen syistä uutta tietoa

Tiamiinin eli B1-vitamiinin puutos haittaa Itämeren lohen lisääntymistä. Uuden ruotsalaistutkimuksen mukaan kasviplanktonilla ja bakteereilla sekä niiden vuorovaikutuksella ympäristön kanssa on tärkeä rooli tiamiinin tuotannossa ja kulkeutumisessa Itämeren ravintoverkossa.

Miehet valmita laskemaan palvelutasoa – Naiset myisivät kunnan omaisuutta ja korottaisivat kunnallisveroa

Lauttakylä-lehti teki kyselyn kunnan talouden sopeuttamiskeinoista marraskuussa. Lauttakylä-lehden marraskuussa lukijoilleen toteuttama verkkokysely kertoo, että alle ja yli 35-vuotiaiden mielipiteet siitä, millä keinoin kuntataloutta olisi syytä tasapainottaa, eroavat melkoisesti. Esimerkiksi noin 16 prosenttia alle 35-vuotiaista kyselyyn vastanneista lukijoista oli sitä mieltä, ettei mikään annetuista sopeuttamiskeinoista olisi toteutettavissa. Alle 35-vuotiaat näkivät ensisijaiseksi keinoksi kunnan omaisuuden myymisen, kun taas yli 35-vuotiaat hallinnon ja organisaation keventämisen, jonka koki toteuttamis-kelpoiseksi 70 prosenttia yli 35-vuotiaista vastaajista. Alle 35-vuotiaistakin toki suuri osa, 42 prosenttia, oli sitä mieltä, että säästöjä voitaisiin kohdistaa hallintoon ja organisaatioon, mutta ero vanhempiin ikäluokkiin on melkoinen. Alle 35-vuotiaat eivät myöskään mielellään kasvattaisi palvelutai käyttömaksuja tai laskisi palveluiden tasoa. Nämä saivat yli 35-vuotiaiden keskuudessa noin tuplasti enemmän kannatusta. Aikaisemman jutun Lauttakylä-lehden sopeuttamiskyselyn vastauksista voi lukea täällä .     Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 50 (11.12.2019) Lauttakylä-lehden voi tilata täältä . Joulutarjous löytyy täältä . Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen ?   Mikko Perttunen

Iloisia joululauluja Haukiputaalla

Jo neljännen kerran Haukiputaan seurakuntakeskuksessa järjestetään extempore- ja iloiset joululaulut perjantaina 20.12. kello 20. Kaikki voivat tulla mukaan yhdessä laulamaan iloisia joululauluja. Tilaisuuteen haastetaan myös musiikinharrastajia esiintymään yksin tai ryhmissä.

"Miinukselle mennään"

Salon lukion auditoriossa saatiin tiistai-iltana esimakua tulevasta koulukeskustelusta. Oppimisympäristöselvitys julkistettiin aiemmin päivällä ja konsultin ja työryhmän esityksiin suhtauduttiin yleisössä lähtökohtaisen kriittisesti.  –Jotain kertoo se, että työryhmässä olleista viidestä luottamuushenkilöstä neljä jätti eriävän mielipiteen, tiivisti valtuustossa ja opetuslautakunnassa istuva työryhmän jäsen Hannu Eeva (sd). Teijolainen valtuutettu Kai Schneider (vihr) oli jyrkkänä: –Tiedän, että moni lähtee jos koulu lähtee. Siinä mennään jo miinukselle.  Apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä puolestaan epäili, että mitään muuttoaaltoa ei tule. Niemelän näkemyksen mukaan palvelutarjonta heikkenisi, jos tarjolla olisi ylipieniä lapsiryhmiä.  Mikael Nissi piti markkinoinnillisesti huonona sitä, että julkisuuteen tullaan kerralla pitkän listan kanssa.Opetuslautakunnan puheenjohtaja Annika Viitanen totesi, että luvut kuten lapsimäärä ja talouden numerot ovat muuttuneet ja olisi outoa, jos niihin ei reagoitaisi.

KaPalle tärkeät kuusi pistettä viime viikonlopun kotipeleistä

KaPa-51 jääkiekon edustusjoukkue pelasi syyskauden viimeiset kotiottelunsa viime viikonloppuna Tehomet Areenalla lappeenrantalaista PEPOA ja Suolahdesta saapunutta Urhoa vastaan. Lauantaina PEPO

Panhuilumusiikki rauhoittaa mielen. Pauli ”Pali” Ulmanen on monipuolinen näyttelijä ja melkoinen tonttu.

Se on tämä Ulmas Pali vähän sen sortin miehiä, että kun hän johonkin ryhtyy niin tuumasta pannaan toimeksi heti eikä kohta. Tai ainakin sellaisen mielikuvan miehestä helposti saa, kun tämän supliikin ”tonttumiehen” kanssa asioista haastelee. – Kerran vuodessa, jouluaattona, ylenen sitten arvoasteikolla pykälän ylemmäs. Sitten palaan taas kiltisti ruotuun – tontuksi, virnuilee Nilsiän Harrastajateatterin hoikkistontulla palkittu […] Artikkeli Panhuilumusiikki rauhoittaa mielen. Pauli ”Pali” Ulmanen on monipuolinen näyttelijä ja melkoinen tonttu. julkaistiin ensimmäisen kerran Pitäjäläinen .

Lasten oikeudet turvattava

Suomi on oikeusvaltio, jonka pitää kunnioittaa oikeusvaltioperiaatteita kaikissa tilanteissa. Vasemmistoliiton kanta on ollut koko ajan hyvin selkeä al-Holin lapsiin. Suomen pitää toimia kaikissa tilanteissa oman lainsäädännön, perustuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Jokaisen hallituksen tulee toimia näiden periaatteiden mukaisesti. Sellaista poliittista […] The post Lasten oikeudet turvattava appeared first on Paavo Arhinmäki .

Suosittu mopotalli toiminut Karkkilassa kaksi kesää

Vajaa kolme vuotta sitten Ylen uutisissa oli juttu Pyhtään mopotallitoiminnasta. Sen mukaan kuntalaisia häirinnyttä mopoajelua saatiin aisoihin perustamalla nuorille mopotalli, jossa paitsi korjailtiin kaksipyöräisiä, myös käsiteltiin mopoiluun liittyvää säännöstöä. Tämän jälkeen heräsi Karkkilan somen... The post Suosittu mopotalli toiminut Karkkilassa kaksi kesää appeared first on Kaupunkilehti Karkkilalainen .

Kulttuuripalkinto Juha Hämäläiselle Sorsakoski-laivan pelastamisesta

Leppävirran kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti myöntää tämän vuoden kulttuuripalkinnon Juha Hämäläiselle laivan pelastamisesta, eikä ihan minkä tahansa laivan, vaan kyse on Sorsakoski-laivasta. – En olisi tähän hommaan ruvennutkaan, jos tämä ei olisi ollut Sorsakoski-laiva. Hämäläisen mukaan kyse on kotiseutuhengestä ja mielenkiinnosta vanhaan tekniikkaan. – Jonkinlaista kylähulluutta tämä kai on, hän naurahtaa. Lue lisää ensi tiistain lehdestä! Artikkeli Kulttuuripalkinto Juha Hämäläiselle Sorsakoski-laivan pelastamisesta julkaistiin ensimmäisen kerran Soisalon Seutu .

Lentoemäntä ja stuertti julistettiin sankariksi – auttoivat matkustajia pois onnettomuuskoneesta

Venäjältä todistettiin viime keväänä tuhoisaa lento-onnettomuutta Aeroflotin matkustajakoneen sytyttyä palamaan

Pakki puuttui mutta löytyi – Vilpas heräsi puolustamaan, ja 39-vuotias ratkaisi maailmanluokan heitoilla

Pualustakka ja! Satunnaisen katsojan kehotus Salon Vilppaalle kaikui Salohallissa, kun Lapuan Kobrien Brandon Boggs kavensi kolmen pisteen heitollaan tilanteeksi 90–81. Miesten Korisliigan ottelua oli jäljellä runsaat seitsemän minuuttia. Siinä vaiheessa Vilppaan puolustusvire oli vähitellen alkanut löytyä, ja lopulta voitto irtosi suhteellisen selkein numeroin 105–91. Yritetään tehdä sellainen Vilppaan erinomaista puolustamista kuvaava kokonaisuus. Vilpas on ollut […]

Pitkää ikää! Kokosimme yhteen 16 tutkitusti toimivaa keinoa, joiden avulla saat lisää elinvuosia

Haluaisitko joskus juhlia 100-vuotissynttäreitäsi? Vanhaksi elämistä voi yrittää tavoitella monin eri keinoin.

Kerhon nuorten kiri jäi kesken Tampereella

HPK:n nuorten liigajoukkue ei saanut täydennystä pistepussiinsa alkusarjan perjantain kierroksella. Joukkue hävisi Tampereella pelatun ottelun Tapparalle maalein 4–5 (0–1, 1–0, 3–4). Kerho päästi Tapparan karkuteille päätöserässä. Tamperelaiset ennättivät karata jo kolmen maalin johtoon. Päätöserän jälkimmäisen puoliskon kovasta kiristä huolimatta Tapparan johto kesti. HPK taisteli ottelun lopun hyvin ilman maalivahtia, mutta viidettä osumaa joukkue ei onnistunut […]

SaPKo näytti hauista ja jätti TUTOn nollille — Maalintekoonkin ennättänyt Juuso Walli oli alakerran herra ja hidalgo yhdessä Roope Urpolahden kanssa

Viime kevään kuumassa pudotuspelisarjassa TUTO pystyi horjuttamaan SaPKoa kovilla otteilla, mutta perjantaina pelatun ottelun perusteella näyttää siltä, että tämän kauden pässilaumasta löytyy riittävästi lihaksia vastaamaan fyysisen pelin haasteisiin.

Mico Hakkarainen vaihtaa valmentajaa mutta ei seuraa

Uusi valmentaja on Turussa, mutta seura pysyy Forssassa.

Suomi aikoo sallia ihmiskaupan

Maan eliitti on taas tekemässä uuden aloitteen etiikan alalla. Melkein kaikki eduskuntaryhmät haluavat sallia ihmiskaupan. Jos määritellään “ihmiskauppa” ihmisen luovuttamiseksi toisen hallintaan korvausta vastaan niin on kyse ihmiskaupasta vaikka sitä kutsuttaisiinkin “sijaissynnyttämiseksi”.  Kyse on  “kohdunvuokrauksesta”, eli naiselle maksetaan siitä, että hän luovuttaa synnyttämänsä lapsen pois.  Vaikka munasolut voivatkin olla lähtöisin muualta kuin synnyttäjältä,  ei vaikutelmaan […]

Today in pictures: shock UK election result sees Tory landslide, Johnson remains PM

OPPOSITION PARTIES, PUNDITS, AND VOTERS IN THE UK AND BEYOND expressed shock this morning upon the news that the British Conservative Party, led by Boris Johnson, has secured a landslide victory in the UK general election, winning its largest majority in decades. 

Hallinto-oikeus jätti tutkimatta Paimion otto-oikeusvalitukset

PAIMIO Turun hallinto-oikeus on päättänyt jättää tutkimatta Paimion päätöksentekoon liittyvät valitukset, jotka koskevat niin sanotun otto-oikeuden käyttämistä tuulivoimaloiden rakennuslupiin liittyvissä lausunnoissa. Paimion kaupunginjohtaja otti jokin aika sitten viranhaltijapäätöksellä kaupunginhallituksen käsittelyyn Paimion ympäristölautakunnan päätöksen olla antamatta minkäänlaista selitystä korkeimmalle hallinto-oikeudelle tuulivoimaloiden rakennuslupiin liittyvästä valituslupahakemuksesta ja valituksesta. Kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen näkemys oli, että kun korkein hallinto-oikeus pyytää […]

Essoten vastaanottopalvelut Metsätähdessä päättyvät – jatkossa lääkärin tai hoitajan luo lähdetään Ristiinaan tai Mäntyharjulle

Essote lopettaa vastaanottopalvelunsa Suomenniemen toimintakeskus Metsätähdessä. Asiasta päätettiin Essoten yt-neuvotteluiden yhteydessä. Syynä ovat säästöt. Tähän saakka Metsätähdessä on ollut lääkäri

Perjantaipaketti viikko 50: Uimahallihanke etenee, tapetilla myös veden hinnankorotukset

Menikö uutinen ohi viikolla? Lempäälän-Vesilahden Sanomat laati juuri sinulle mukavan lukupaketin tulevalle viikonlopulle. Olemme koostaneet pakettiin niin paikallisia uutisia, kiinnostavia henkilöitä kuin erilaisia mielipiteitä.     Kunta ja Ideapark ovat perustamassa yhteistä uimahalliyhtiötä – Yhtiö ei itse tuottaisi uimahallipalveluita Taas takapakkia Lempäälä-talon tilojen vuokraamisessa seurakunnalle – Kirkkovaltuuston päätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen Lempäälän Vesi Oy:ksi –...

Kansanedustaja ihmettelee kokoomuksen al-Hol-toimintaa – ”Populismi on tarttuva tauti”

”Kokoomuksen toimintaa ihmettelen, koska he ovat saaneet ihan hyvät selvitykset esimerkiksi ulkoasiainvaliokunnassa”, Eva Biaudet sanoo.

Juvan Viitostiellä ulosajo – auton kuljettajana toiminut nainen menehtyi

Valtatie 5:llä Juvan eteläpuolella tapahtui aamuyöllä ulosajo, jossa auton kuljettajana toiminut noin 30-vuotias ulkopaikkakuntalainen nainen menehtyi, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos tiedotteessaan. 

Savonlinnan keskussairaalan kirurgian ja naistentautien osasto 3A muuttuu viikko-osastoksi

Kirurgian ja naistentautien osasto 3A muuttuu viikko-osastoksi 13.1.2020 alkaen. Jatkossa osasto 3A on avoinna maanantaiaamusta perjantai-iltaan.  Osasto siis sulkeutuu viikonlopuiksi.

Poliisilla tutkittavana laaja järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvä esitutkintakokonaisuus

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella on tutkittavana laaja järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvä esitutkintakokonaisuus. Poliisi on asiaan liittyen suorittanut 9.12.2019 etsintöjä ja kiinniottoja Lappeenrannassa, Kotkassa,

Joulutulilla joulua kohti

Liperin reserviläisyhdistysten, Pro Liperin ja Liperin seurakunnan yhdessä järjestämillä joulutulilla siirryttiin jo joulua kohti monipuolisella ohjelmalla. Torstai-illan tapahtuma keräsi monta kymmentä osanottajaa  kunnantalon pihaan Keskustien varteen. Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

Yhdysvallat ja Kiina ovat päässeet alustavasti sopuun kauppaneuvotteluissa, kertovat uutistoimisto Bloombergin ja talouslehti Financial Timesin lähteet.

Riitta Komu aloittaa Pyhärannassa vuoden alussa

Riitta Komulle on annettu viranhoitomääräys Pyhärannan seurakunnan kirkkoherran virkaan 1. helmikuuta alkaen. Hän toimii Pyhärannassa vs. kirkkoherrana tammikuun ajan.

Talousarvio puhutti valtuutettuja Pyhäjärvellä

Sekä Pyhäjärven kaupunginhallitus että -valtuusto pitivät kokousta tiistaina. Ensin pidetyssä kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy vuoden 2019 kaavoituskatsauksen uudelleen hallintolain 50 pykälän mukaisena itseoikaisuna.

Tekninen johtaja vaihtuu taas

Tekninen johtaja vaihtuu taas Petäjäveden kunnan tekninen johtaja Matti Varis (kuvassa toinen vasemmalta) on ilmoittanut 5.12.2019 toimittamallaan kirjeellä irtisanoutuvansa virastaan siten, että virkasuhde päättyy 31.1.2020. Ennen Varista virkaa hoiti viime helmikuusta toukokuulle 2019 eläkkeelle jäänyt tekninen johtaja Antti Koskinen (kuvassa oikealla). Koskisen jäätyä eläkkeelle joulukuussa 2016, virkaa on hoitanut Janne Koskenkorva, Tomi Jylänki ja Varis. […] The post Tekninen johtaja vaihtuu taas appeared first on Petäjävesi-lehti .

“Koko ala on muuttunut ympärillä, mutta me ei olla muututtu mihinkään” – Malmin Korupaja erottuu joukosta

Yhteistyössä Malmin Korupaja Malmin Korupaja on palvellut samassa paikassa Ylä-Malmilla jo 25 vuoden ajan. Mestassa ollaan ylpeitä paitsi omasta rosoisesta lähiöstä, myös perinteisestä kultasepän taidosta, josta on tullut vuosien varrella Suomessakin katoava luonnonvara. “Koko ala on muuttunut ympärillä, mutta me ei olla muututtu mihinkään”, sanoo isänsä jalanjäljissä Malmin Korupajaa siskonsa...

Koreografi-tanssija Sonya Lindfors: ”Taide vaatii aina riskin ottamista”

Kun koreografi Sonya Lindfors tanssii, hän unohtaa kaiken muun. Yleisön edessä on uskallettava olla vahva ja herkkä samaan aikaan. The post Koreografi-tanssija Sonya Lindfors: ”Taide vaatii aina riskin ottamista” appeared first on Cosmopolitan .

Valoharjulla juhlittiin kyläyhdistystä ja joulun tuloa

Viitaniemen Valoharjulla vietettiin sunnuntaina sekä kyläyhdistyksen 20-vuotisjuhlia että kylän pikkujoulua yhdessä nuorisoseuran kanssa. Tilaisuuden parasta antia olivat lasten iloiset esitykset. Tilaisuuteen kiireiltään ehtinyt joulupukki kertoi hauskoja tarinoita ja jakoi lahjoja. Iloista pukkia eivät lapsetkaan pelänneet. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Rauno Juutilainen kertoi kyläyhdistyksen historiasta. – Vuonna 1999 tiedettiin, että Unimäen koulu lakkaa. Huhtikuussa kokoontui 35 henkilöä perustamaan yhteisen […] Artikkeli Valoharjulla juhlittiin kyläyhdistystä ja joulun tuloa julkaistiin ensimmäisen kerran Koillis-Savo .

SDP sai uuden tulevaisuusjohtajan – Suomi maailman nuorimman pääministerin

SDP:n puoluevaltuusto nimesi pääministeriehdokkaakseen tiukan äänestyksen jälkeen Sanna Marinin, josta tuli samalla Suomen historian ja maailman nuorin pääministeri.  Politiikan käänteet ovat joskus nopeita. Jonkinlaista poliittista historiaa lienevät myös viimeisen runsaan viikon tapahtumat, joiden aikana ehdittiin nähdä  ensin omistajaohjausministerin ero, sitten pääministerin ero ja lopulta uuden pääministerin valinta ja uuden hallituksen nimittäminen.  Jotain muutakin historiallista viikkoon […]

Poliisia joudutaan odottamaan Kinnulassa pitkään

Poliisin tuloa joudutaan odottamaan Kinnulassa keskimäärin 48,1 minuuttia. Helsingissä poliisi hurauttaa kiireellisen tehtävän saatuaan paikalle viidessä minuutissa ja Tampereellakin alle kuudessa minuutissa. Toinen ääripää löytyy Lapista. Savukoskella poliisia odotellaan melkein 71 minuuttia, Keiteleellä 55 minuuttia ja Kinnulassa 48 minuuttia. Kinnula sijoittuu seitsemänneksi kymmenen kunnan joukossa, joissa poliisin tulo viipyy pisimpään. Pihtipudas nousee esiin viidentoista kunnan […] The post Poliisia joudutaan odottamaan Kinnulassa pitkään appeared first on Kotiseudun Sanomat .

Wahroosin ”Kuinkas tässä näin kävi?” kannattaa lukea, mutta ei uskoa kaikkea

Luin tai oikeastaan kuuntelin Björn Wahlroosin kirjan ”Kuinkas tässä näin kävi?”. Olin ensin ajatellut skipata koko kirjan, mutta Sixten Korkman kehui sen alkuosaa, joten päätin kuunnella. Sixten oli oikeassa. Kirjan ensimmäinen puolisko on todella hyvä ja analyyttinen taloushistoria sodanjälkeisestä Suomesta. Opin paljon. Se alkoi sotakorvauksilla ja neuvostokaupalla. Oli minulle uusi asia, että idänkaupan säännöt pakottivat suomalaisen teollisuuden tehottomaan omavaraisuuteen. Vaihtokauppaan kelpaisivat vain tuotteet, joiden kotimaisuusaste oli korkea. Siksi kaikki… Jatka lukemista →

Veikkauksen arvontapelit perjantaina 13. joulukuuta

Keno Päiväarvonta Oikeat numerot: 1, 2, 6, 8, 12, 19, 27, 29, 30, 32, 37, 40, 42, 43, 48, 51, 53, 55, 64, 70 Kunkkunumero: 29 Ilta-arvonta Oikeat numerot: 10, 20, 21, 23, 27, 28, 29, 31, 37, 38, 40, 42, 46, 48, 51, 55, 57, 61, 64, 70 Kunkkunumero: 61 Myöhäisillan arvonta Oikeat numerot: 1, 2, 5, 8, 11, 14, 16, 21, 22, 24, 26, 39, 40, 43, 54, 56, 58, 59, 65, 68 Kunkkunumero: 11 Kaikki tai ei mitään Oikeat numerot: 1, 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 17, 20, 23 Onnenapila: 1 Synttärit Voittorivi: 13. helmi 19 N Eurojackpot Päänumerot: 25, 31, 38, 49, 50 Tähtinumerot: 5, 10 Voitonjako: 5+2 oikein 1 kpl voitto-osuus 10 455 190,60 e, 5+1 oikein 607 208,60 e, 5 oikein 321 463,30 e, 4+2 oikein 4 762,40 e, 4+1 oikein 306,60 e, 4 oikein 128,90 e, 3+2 oikein 67,90 e, 2+2 oikein 23,80 e, 3+1 oikein 21,70 e, 3 oikein 17,10 e, 1+2 oikein 11,10 e, 2+1 oikein 9,30 e Perjantai-Lomatonni Oikea rivi: Milano 13 Voitonjako: Kaupunki ja numero oikein 8 kpl voitto-osuus 1 000,00 e, Kaupunki oikein 5,00 e Perjantai-Jokeri Jokerinumero: 2 8 7 0 9 5 5 Voitonjako: 7 oikein ei yhtään kappaletta, 6 oikein 1 kpl voitto-osuus 20 000,00 e, 5 oikein 500,00 e, 4 oikein 50,00 e, 3 oikein 6,00 e, 2 oikein 3,00 e Tuplaus voitonjako: 7 oikein ei yhtään kappaletta, 6 oikein ei yhtään kappaletta, 5 oikein 12 kpl voitto-osuus 1 000,00 e, 4 oikein 100,00 e, 3 oikein 12,00 e, 2 oikein 6,00 e

Hokille Kokkolassa taisteluvoitto – Jarkko Harjula ja Teemu Seppänen illan kajaanilaissankarit

Kajaanin Hokki kaivoi perjantaina kauden ensimmäiset Mestis-pisteensä Kokkolan Hermekseltä. Saalis oli varsin makea, sillä 4–5 (2–1, 1–2, 1–1, 0–0, 0–1) -vierasvoitto lähti matkaan voittomaalikisan jälkeen.

Suositun virtualisointiohjelmiston suurpäivitys ilahduttaa erityisesti Linux-käyttäjiä

Oraclen VirtualBox-ohjelmisto on päivittynyt versioon 6.1.

Viimeinen neljännes imi mehut haiparvesta

Korihait oli Kotkassa huomattavasti pirteämmällä ilmeellä liikkeellä kuin aiemmassa matsissa kotikentällä. Ukilaiset pitivät johtoasemaa hallussaan moneen otteeseen ja vielä kolmannen jakson lopulla tilanne oli 59-64. Kun hankaluudet alkoivat jakson viimeisillä minuuteilla, ne kertautuivat seuraavalla jaksolla. Ratkaisut muuttuivat itsekkäämmiksi ja hyökkäyspelissä vastuuta kantaneet miehet hävisivät kuvasta. KTP hyödynsi tämän ja paineli voittoon numeroin 99-84. Petokalan suurin […]

Nytt straffnederlag för TPS trots spektakulär upphämtning

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€* Inlägget Nytt straffnederlag för TPS trots spektakulär upphämtning dök först upp på Åbo Underrättelser .

Epic Games Store yllätti pelaajat ja jakaa nyt ilmaiseksi kehuttua seikkailupeliä

Epic Games Storessa on tällä viikolla tarjolla kaksi ilmaista peliä. Jo ennakkoon ilmoitetun The Escapistsin lisäksi ilmaiseksi voi napata myös kehutun The Wolf Among Usin.  The Wolf Among Usia jaetaan ilmaiseksi sen kunniaksi, että pelille j…

Pääkirjoitus: Suomalaiseen demokratiaan kuuluu, että poliitikoilta saa ja pitää kysyä

Suomalaistoimittajat olisivat halunneet kysyä al-Holin leirillä olevien suomalaisten tilanteesta torstaina pääministeri Sanna Marinilta, mutta se ei ollut mahdollista. EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöblom kiirehti torppaamaan al-Holiin liittyvät kysymykset Brysselissä Marinin saapuessa toimittajien eteen.

Lukijoilta: Mielipide: Korjataan nykyinen sotakalusto

Mikään ei estäne Suomea korjaamasta omistamaansa kalustoaan itse. Maa-, ilma- ja merivoimien sota- ja muun kaluston huoltamiseksi, korjaamiseksi ja uudisrakentamiseksi (kierrätys huomioiden) istuva hallitus voinee tehdä nyt seuraavia toimenpiteitä: 1. Kemiin perustetaan merivoimien sota- ja muun kaluston huolto-, korjaus- ja uudisrakentamisen telakka. 2. Sodankylään ja Rovaniemelle perustetaan hajautetusti ilmavoimien sota- ja muun kaluston huolto-, korjaus-...

Luumuinen jouluhalko – yllätä vieraat klassisen jouluherkun uudella versiolla

Luumuinen jouluhalko täytetään suklaan sijaan luumuisella mokkakreemillä. Näyttävä halko on tuhtia, mutta taivaallisen hyvää kahvitarjottavaa.

Lucian päivän perinne jatkuu

Pielaveden Lucia-neito on tänä vuonna yhdeksäsluokkalainen Pinja Kiminki. Lucian päivää on paikkakunnalla juhlistettu jo vuosikymmeniä kuoroesityksillä. Nyt  kuorossa oli mukana yhteensä 30 kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaista tyttöä. Lucia-kuoro tarvitsi käyttöönsä linja-auton, sillä ryhmä esiintyi saman päivän aikana kymmenessä eri paikassa, muun muassa Pielakodilla, kouluilla, kirjastossa ja Suojalassa. Valon tuojaksi sanotun Lucian päivää vietetään Pyhän Lucian muistoksi […] Artikkeli Lucian päivän perinne jatkuu julkaistiin ensimmäisen kerran Pielavesi-Keitele .

Uinu, uinu lemmikkini on kaunis, mutta melko ennalta-arvattava

Elokuva: Uinu, uinu lemmikkini Ohjaajat: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer Elokuva perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin vuodelta 1983, jonka pohjalta oli tehty samanniminen elokuva myös vuonna 1989. Tänä vuonna ilmestynyt toinen Uinu, uinu lemmikkini -elokuva sai osakseen paljon huomiota mediassa. Sitä kuvailtiin kuumottavana ja upeana elokuvateoksena, joten odotukset nousivat jälleen melkoisen korkealle. Kauhun ja ylipäätään tällaisen […]

Tavase-päätös keskusteluttaa: ”Ajetaanko tätä asiaa siksi, ettei kenenkään tarvitsisi menettää kasvojaan?”

Tavasen perjantaina saama lupa on herättänyt Kangasalla vilkasta keskustelua. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Tavase Oy:lle vesilain mukaisen luvan tekopohjavesihankkeelle Kangasalan osalta. Päätös koskee Roineen… Tavase-päätös keskusteluttaa: ”Ajetaanko tätä asiaa siksi, ettei kenenkään tarvitsisi menettää kasvojaan?”

Stephaun Branch jättää Uran ja siirtyy belgialaisseuraan

Ura Basketia Korisliigassa edustanut Stephaun Branch, 24, siirtyy belgialaisseuraan. Branchin uusi joukkue on Giants Antwerpeniin. Branch on ollut Uran tehopelaaja ja pelannut seurassa kauden alusta lähtien. – Harmittaa menettää niin lahjakas pelaaja, mutta tämä muutos oli yksinkertaisesti pakko tehdä. Persoonat eivät kohdanneet. Toivomme jatkoon pelkkää hyvää, koska Stephin potentiaali on valtava, tviittasi Ura Basket perjantaina. Yhdysvaltalainen […]

Harjoittelu tiivistyi jännitykseen – Kuvagalleria Hyvän joulun toivotus Suomen lapsille -esityksestä

Nurmeksen alakoulujen viime viikkojen harjoittelu tiivistyi jännitykseen torstaina, kun Nurmeksen Joulumusiikin perinteinen Hyvän joulun toivotus Suomen lapsille palasi juurilleen Nurmeksen evankelisluterilaiseen kirkkoon. Kahtena edellisenä vuotena tapahtuma on järjestetty Pielis-areenalla. Toisena esilaulajakuorona esiintyneen Porokylän koulun 2.-luokkalaiset Reino Kärkkäinen ja Minttu Tuovinen kertasivat laulujen sanoja tarkasti kirkon penkissä, kun osa koululuokista oli vielä matkalla kirkkoon. Reino myönsi, että lauluja on tullut harjoiteltua myös kotona läksyjen teon yhteydessä. Poika myönsi myös sen, että vähän jännittää, vaikka perinteiset joululaulut ovat tuttuja entuudestaan. Mutta esiintyminen yleisön edessä loi lisäjännitteitä. Myös Minttu myönsi jännittävänsä, mutta niin tekivät myös ryhmää luotsanneet opettajat Terhi Mikkilä ja Tanja Jaatinen . – Luokalle tämä on ensimmäinen esiintyminen oman koulun ulkopuolella. Jännittäähän se, miten menee, kaksikko pohti esityksen alla. Yleisön joukossa esityksiä jännitti myös Porokylän koulun Tiernapojissa tähteä pyörittävän Mänkin, Aaro Kokkosen äiti Maarit Kokkonen . Suotta jännitti, sillä tähti pyöri kuin koko nelikon esitys, varmasti ja sydämen pohjasta esitettynä. – Onhan kirkko juhlava paikka laulutapahtumalle, mutta Pielis-areenakin oli hyvä. Mukavaa vaihtelua, että paikka välillä vaihtuu. Molemmilla on puolensa, Maarit Kokkonen pohti. Alla olevassa kuvagallerissa hieman tunnelmia esityksestä. Kuvat: Heikki Rissanen

Parjalassa puhutaan kesästä 1944

Parjalan koululla puhutaan lauantaina sotahistoriasta ja kesästä 1944 Joutsenon alueella. Sotahistorian harrastaja Jaska Petsola kertoo saksalaisesta 303. rynnäkkötykkiprikaatista, joka osallistui

Voitolla sarjakärki kiinni, jos pukki suo – Eagles haalii väkeä halliin tavallista värikkäämmällä ottelutapahtumalla

Kisa-Eagles aikoo tarttua lohkonsa kärkipaikkaan lauantaina Kangasalan jäähallissa, valkeakoskelaisen Kiekko-Ahman kustannuksella ja suuren yleisön silmien alla.

Koiran tappanut peto oli susi

LOIMAA Koskelantiellä koiran tappanut suurpeto (LL 12.12.) oli susi. Näin sanoo tapahtumapaikalla käynyt petoyhdyshenkilö Ari Savolainen. – Alueella on tehty susihavaintoja, ja myös tassunjälkien sekä raatelutavan perusteella kyseessä on ollut susi. Savolaisen mukaan Niinijoen ja Vilvaisten seudulla on liikuskellut susi jo jonkin aikaa. – Yksi havainto sudesta tehtiin, kun se oli syömässä peuraa. Havaintoja on […]

Jaalangan Ihme avaa taas ovensa

Marianne Ollikainen Kahvila-ravintola Ihme valtatie 22:n varressa Jaalangassa on elänyt pitkään hiljaiseloa, mutta nyt kahvilatoiminta on taas käynnistymässä uusien yrittäjien voimin. – Olen ollut koko ikäni yrittäjä eikä eläkepäivät oikein vielä maistuneet. Koska olemme asuneet tässä lähellä Liminpurolla, … Lue lisää › Artikkeli Jaalangan Ihme avaa taas ovensa julkaistiin alunperin Tervareitti -lehden verkkosivuilla.

Seutulippu poistuu – kausilippu tilalle

Vakioreittiä käyttävä ei juuri eroa huomaa, muuten seudun linja-autojen lipputuotteet ovat pirstaloitumassa.   Jukka Silvast Vuodenvaihteen jälkeen ei pääse pendelöimään tai sukkuloimaan yhdellä seutulipulla maakuntatasolla, vaan järjestelmä muuttuu. Seutulipuista luovutaan, koska seutulippujärjestelmän tukimuodot eivät vastaa nykyistä lainsäädäntöä. Uusi tuote eroaa seutulipusta siten, että uutuus on ostettava tietylle seudulliselle yhteysvälille. Kelan tukemaan opiskelijaseutulippuun ei tule muutoksia. ... Lue lisää Seutulippu poistuu – kausilippu tilalle

Kainulaisten pihavalaistus on niin vaikuttava, että ohikulkija jätti heille kiitoskortin

Varpaisjärventien varressa moni autoilija hidastaa tähän aikaan vuodesta Urho ja Sirpa Kainulaisen kodin kohdalla. Talon pihapiiri Ilomäentiellä on koristeltu uskomattoman kauniisti jouluvaloilla. – Pikkuhiljaa on valoja laiteltu joka vuosi lisää, Urho Kainulainen kertoo. Olipa eräs ohikulkija laittanut Kainulaisten postilaatikkoon kiitokseksi suklaalevyn ja joulukortin, jossa lukee: ”Pihanne valaistus tuo hymyn huulille ja iloa mieleen! Mukavaa joulun […] Artikkeli Kainulaisten pihavalaistus on niin vaikuttava, että ohikulkija jätti heille kiitoskortin julkaistiin ensimmäisen kerran Uutis-Jousi .

Lähes kaikki oppilaat syövät kouluruuan

Joroisten ruokapalvelut palkittiin Vuoden hyvinvointiteko -palkinnolla. Kunta onkin saanut paljon positiivista palautetta kouluruuasta ja sen hyödyntämisestä nuorisotiloilla. Lähes kaikki oppilaat syövät päivittäin kouluruoan ja ruokahävikin määrä Joroisissa on todella pieni. Valvonta toimii hyvin, sillä samassa pöydässä oppilaiden kanssa syö joko oma opettaja tai joku muu aikuinen. – Aikuiset näyttävät näin hyvää esimerkkiä, miettii emäntä Sari Kosunen. […] Artikkeli Lähes kaikki oppilaat syövät kouluruuan julkaistiin ensimmäisen kerran Joroisten Lehti .

Oma Säästöpankin konttori poistuu Parikkalasta

Parikkalan Oma Säästöpankin konttori yhdistetään Imatran konttoriin. Päätös liittyy Oma Säästöpankin marraskuun alussa alkaneisiin yhteistoimintaneuvotteluihin, jotka saatiin päätökseen tällä viikolla. Parikkalan lisäksi myös viisi muuta pienempää konttoria eri puolilla Suomea yhdistetään lähistöllä oleviin suurempiin konttoreihin. Pankin tiedotteen mukaan suunnitellut toimenpiteet johtavat kahdeksan työtehtävän vähennystarpeeseen ja yhdeksälle henkilölle tarjotaan siirtoa vastaanottaviin konttoreihin. Yt-neuvotteluissa käsiteltiin yksiköiden yhdistämistä ja muuttuvan toimintaympäristön sekä uusien toimintamallien tuomia osaamis- ja rekrytointitarpeita.

Luopumisen tuskaa

Sitä kun on pohojammaan lakeuksilta kotoisin, hieman yksioikoinen, eikä periksi antamista ole äidin tissimaidon mukana imetty, niin väkisinkin sitä joskus ajautuu arjen tohelluksissa törmäyskurssille sekä muiden, että myös ihtensä kanssa. Kanssaimmeisten kanssa törmäilythän nyt luttaantuu jetsulleen aina ajan kanssa, mutta ihtensä kanssa sitä onkin sitten enemmän tekemistä. Ihtehän nimittäin uskoo, että huomenna on aina niin […] Artikkeli Luopumisen tuskaa julkaistiin ensimmäisen kerran Viikkosavo .

Christmas market in Helsinki

Every year in December makeshift cabins are placed in the Senate square in Helsinki to form a Christmas market. Everything on sale must be Finnish and handmade. Here are a few images taken on Dec. 8th. 2019.